Vaccinurile gratuite destinate bebeluşilor vor fi disponibile de săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că luni vor fi finalizate licitaţiile pentru achiziţia de vaccinuri gratuite de care beneficiază bebeluşii prin Programul Naţional de Imunizare şi care au lipsit din judeţe, iar direcţiile de sănătate din ţară vor putea să le ridice de săptămâna viitoare

27 afișări
Imaginea articolului Vaccinurile gratuite destinate bebeluşilor vor fi disponibile de săptămâna viitoare

Vaccinurile gratuite destinate bebeluşilor vor fi disponibile de săptămâna viitoare (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Zalău, că toate direcţiile de sănătate publică din ţară vor putea ridica, începând de săptămâna viitoare, cantităţile de vaccinuri de care au nevoie pe plan local.

"Licitaţiile pentru vaccinurile gratuite, care se acordă bebeluşilor prin Programul Naţional de Sănătate, vor fi finalizate luni, astfel că vom aştepta direcţiile de sănătate publică din judeţe să vină să ridice cantităţile de care au nevoie.Vor fi disponibile toate tipurile de vaccin care au lipsit în ultimele luni din judeţe", a spus Cseke.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că deja au fost trimise adrese direcţiilor de sănătate publică, prin care acestora le-a fost cerută întocmirea necesarului de doze, astfel încât să se cunoască exact necesarul pentru fiecare judeţ.

În ultimele luni, unele judeţe s-au confruntat cu o lipsă acută a acestor vaccinuri gratuite pentru bebeluşi, astfel că nou-născuţii nu au putut fi imunizaţi împotriva unor boli contagioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici