Vaci otrăvite pe un câmp din Constanţa: Poliţiştii au deschis o anchetă

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă după ce mai multe vaci au fost otrăvite în timp ce păşteau pe un câmp din localitatea Săcele, proprietarul acestora susţinând că vinovat ar fi un vecin cu care se află într-un litigiu de mai multă vreme pentru un teren.

486 afișări
Imaginea articolului Vaci otrăvite pe un câmp din Constanţa: Poliţiştii au deschis o anchetă

Vaci otrăvite pe un câmp din Constanţa: Poliţiştii au deschis o anchetă (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, proprietarul vacilor, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost anunţat, duminică, de către îngrijitorul animalelor că acestea s-au îmbolnăvit. Animalele păşteau pe un câmp cu lucernă de la marginea comunei Săcele.

Când a ajuns la faţa locului, bărbatul a constatat că două dintre cele nouă vaci pe care le avea muriseră, iar celelalte erau prăbuşite la pământ.

Ulterior, proprietarul vacilor a anunţat Poliţia şi un medic veterinar. Pe câmp, în zona în care au păscut vacile, au fost găsite boabe de porumb, seminţe de floarea-soarelui şi rapiţă tratate cu o substanţă toxică.

Poliţiştii au ridicat mai multe probe şi urmează să se afle ce otravă s-a folosit.

Proprietarul animalelor susţine că de vină ar fi un vecin cu care se află într-un litigiu de mai multă vreme pentru un teren, însă acesta neagă acuzaţiile.

Poliţiştii Secţiei 5 Rurale Cogealac s-au autosesizat şi au deschis o anchetă în acest caz. De asemenea, l-au invitat pe proprietarul vacilor la postul de poliţie pentru a depune o plângere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici