Varianta 56 pentru proba de matematică de la testele naţionale

Elevii au de rezolvat, miercuri, la proba de matematică de la testele naţionale, subiectul cu numărul 56, extras în prezenţa ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei.

38 afișări
Imaginea articolului Varianta 56 pentru proba de matematică de la testele naţionale

Varianta 56 pentru proba de matematică de la testele naţionale

Pentru susţinerea acestei probe, candidaţii au voie în sălile de examen cu compas, creion, riglă şi raportor pe care nu sunt inscripţionate formule matematice.

Testele naţionale din acest an se desfăşoară în perioada 18-28 iunie, pentru susţinerea examenelor din cadrul acestora înscriindu-se 196.844 elevi, aceştia fiind repartizaţi în 970 de centre de examen.

Examenul conţine trei probe obligatorii pentru elevii care au absolvit cursurile în şcoli cu predare în limba română (limba şi literatura română, matematică şi istoria românilor sau geografia României), în funcţie de opţiunea fiecărui candidat. Elevii care au absolvit cursurile clasei a VIII-a la o unitate şcolară cu predare în limbile minorităţilor naţionale au susţinut, marţi, şi proba de limbă maternă.

Ultima probă de examen - la alegere dintre istoria românilor sau geografia României - va avea loc joi.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 24 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezolvarea acestora este prevăzută în perioada 25 - 27 iunie, iar afişarea rezultatelor finale, în data de 28 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici