Veşti bune pentru peste un milion de români. Guvernul prelungeşte valabilitatea poliţelor Euroins

Executivul aprobă, joi, prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Premierul Marcel Ciolacu afirmă că modificarea este legitimă, fiind încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe RCA emise de Euroins.

1207 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru peste un milion de români. Guvernul prelungeşte valabilitatea poliţelor Euroins

Veşti bune pentru peste un milion de români. Guvernul prelungeşte valabilitatea poliţelor Euroins

„O altă decizie importantă este prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe RCA emise de Euroins! Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional”, spune premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

Astfel, prin proiectul de ordonanţă de urgenţă se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societăţile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvenţă în derulare la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32 ) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici