Vezi aici subiectele la examenul de evaluare naţională pentru clasa a VIII-a la matematică

Peste două sute de mii de elevi au fost înscrişi de inspectoratele şcolare judeţene la ultima probă, cea de Matematică, din cadrul evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a, care a avut loc miercuri, începând cu ora 12.00, testarea fiind organizată în 5.955 de unităţi şcolare.

1174 afișări
Imaginea articolului Vezi aici subiectele la examenul de evaluare naţională pentru clasa a VIII-a la matematică

Vezi aici subiectele la examenul de evaluare naţională pentru clasa a VIII-a la matematică (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale.

Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute. Extragerea variantei de subiect a avut loc miercuri dimineaţa, varianta urmând să fie transmisă către cele 1.425 de centre de comunicare, respectiv către toate inspectoratele şcolare judeţene.

Vezi aici varianta de subiect extrasă

Fiecare lucrare va fi evaluată de către doi profesori din unitatea respectivă de învăţământ, de regulă unitate şcolară cu personalitate juridică. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ. Evaluarea lucrărilor va fi făcută cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o va trece pe lucrare.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Această notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.

Activitatea de evaluare durează, în unitatea de învăţământ, maximum cinci zile de şcoală, astfel încât comunicarea rezultatelor să se facă în maximum şase zile de şcoală de la susţinerea probei.

Media generală obţinută la evaluarea naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

Pentru absolvenţii din promoţia 2010, media de admitere este o medie ponderată, în care media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a reprezintă de 25 la sută, media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a reprezintă 25 la sută, iar media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a reprezintă 50 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici