Victime ale petardelor de Revelion. Doi câini periculoşi au rătăcit pe străzile Capitalei timp de două zile

Doi câini metis de Amstaff, rasă considerată periculoasă, speriaţi de petardele din noaptea de Revelion, au fugit de acasă şi au umblat timp de două zile pe străzile din Bucureşti şi apoi au intrat într-o curte străină, fiind apoi preluaţi de angajaţii ASPA Bucureşti.

625 afișări
Imaginea articolului Victime ale petardelor de Revelion. Doi câini periculoşi au rătăcit pe străzile Capitalei timp de două zile

Victime ale petardelor de Revelion. Doi câini Amstaff au rătăcit pe străzile Capitalei timp de două zile

Cei doi câini au sărit gardul curţii în care locuiau şi au fugit terorizaţi de zgomotul petardelor şi artificiilor folosite în noaptea de Revelion. Aceştia au umblat pe străzi timp de două zile după care au sărit gardul într-o curte străină.

„Omul care s-a trezit cu doi câini necunoscuţi în curte ne-a contactat, iar colegii noştri au mers la locaţie, i-au ridicat şi i-au transportat la un adăpost ASPA. Întrucât unul dintre cei doi câini era microcipat şi înregistrat în RECS, a fost contactat deţinătorul câinilor care s-a prezentat la adăpost pentru revendicarea câinilor”, susţin reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti.

Aceasta este doar una dintre intervenţiilor angajaţilor ASPA la început de 2024.

Aceştia au mai fost solicitaţi de doi tineri care au găsit un pui în vârstă de aproximativ o lună, abandonat în zona autogării Militari, sectorul 6. Căţelul a fost preluat şi dus la adăpost, unde a fost examinat din punct de vedere medical şi a primit îngrijirile necesare. Alţi 7 pui în vârstă de aproximativ 2 luni au fost găsiţi uzi şi înfriguraţi sub conductele de termoficare din cartierul Brâncuşi, sector 6. Au fost şi ei duşi la adăpost, unde au primit îngrijiri şi urmează schema de vaccinare, pentru ca ulterior să fie promovaţi spre adopţie.

Un alt câine în vârstă de aproximativ 9 ani, de talie mică, cu o stare de sănătate precară, a fost găsit tremurând lângă un bloc de pe strada Răsăritului, sector 6. Locatarii din zonă, care au sesizat ASPA, au povestit că acesta s-a speriat de zgomotul petardelor. Câinele nu este microcipat şi a primit îngrijiri medicale în adăpost.

De asemenea, alţi doi câini Cane Corso, rasă considerată periculoasă, au fost găsiţi pe o stradă din sectorul 6 de o persoană care a sesizat ASPA. Aceştia au fost duşi la adăpost şi, deşi nu erau microcipaţi, deţinătorul a fost îndrumat către noi şi astfel i-a revendicat. Cazul a fost transmis poliţiei, pentru nerespectarea obligaţiei de microcipare a câinilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câini,
petarde,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici