Video Victor Athanasie Stănculescu, filmat într-un cazinou din Capitală

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei de la Timişoara şi eliberat în luna mai din motive medicale, a fost filmat, marţi seară, în timp ce se afla într-un cazinou din Capitală, relatează HotNews.

102 afișări

Potrivit HotNews, care a postat pe site, miercuri dimineaţă, o înregistrare video în care Stănculescu apare în faţa unui aparat de jocuri electronice dintr-un cazinou din Capitală, fostul general a petrecut peste două ore în locul respectiv.

Conform sursei citate, la ieşirea din sala de jocuri, Stănculescu a declarat că starea de sănătate nu îl impiedică să joace la cazinou. Întrebat dacă are un mesaj pentru urmaşii victimelor revoluţiei, Stănculescu a răspuns: "Du-te şi întreabă acolo, înăuntru, în cazinou", relatează HotNews.

Sursa citată precizează că marţi seară un cititor a semnalat pe adresa redacţiei HotNews că Victor Athanasie Stănculescu se află într-un cazinou din centrul Capitalei, iar ulterior acesta a trimis şi o înregistrare video în care fostul general apare intrând în cazinou însoţit de o femeie, în jurul orei 21.50.

Pentru a verifica informaţia, reporterii HotNews s-au deplasat la faţa locului, unde l-au recunoscut pe Victor Athanasie Stănculescu.

La ieşirea din cazinou, un reporter HotNews l-a întrebat pe Stănculescu dacă joacă des la cazinou şi dacă nu are probleme de sănătate, fostul general răspunzând: "Da' ce te interesează pe tine?"

Conform HotNews, femeia care îl însoţea pe Stănculescu s-ar fi repezit la camera de filmat şi apoi a continuat: "De ce faci porcăria asta? Termină! Vrei să-ţi sparg camera?"

În continuare, Stănculescu a fost întrebat dacă în 29 iulie a fost internat la terapie intensivă, dar şi dacă rezistă trei ore la cazinou, el răspunzând cu "da" la ambele întrebări.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme l-au condamnat pe Victor Athanasie Stănculescu la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi la cinci ani de interzicere a unor drepturi. Totodată, el a mai primit şapte ani şi şase luni de detenţie pentru tentativă la omor deosebit de grav, pedeapsa fiind asociată cu patru ani de interzicere a unor drepturi. Prin contopire, Stănculescu trebuie să execute pedeapsa cea mai grea, de 15 ani, la care se adaugă şi pedeapsa degradării militare.

În 11 mai 2009, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a admis cererea lui Victor Athanasie Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani la care fusese condamnat şi a dispus ca, timp de un an, acesta să fie liber pentru a-şi rezolva problemele de sănătate.

Avocaţii lui Stănculescu declarau în instanţă, înaintea eliberării, că acesta este foarte bolnav, două dintre bolile cele mai grave fiind cataracta, în stare avansată, precum şi probleme neurologice care i-ar putea provoca un atac vascular.

Decizia a fost atacată de procurorii militari, iar acest recurs a avut termen de judecată în 29 iulie la Curtea Militară de Apel Bucureşti, unde Stănculescu nu s-a prezentat.

Avocaţii lui Stănculescu au arătat că acesta nu s-a putut prezenta la termen din cauză că ar fi fost internat la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Carol Davilla" din cauza agravării bolilor de care acesta suferă.

Apărătorii fostului general le-au spus magistraţilor că procesul poate fi judecat, deoarece clientul lor a fost citat corespunzător, el fiind acasă la momentul în care citaţia emisă de instanţă a ajuns la domiciliul său şi a semnat-o de primire.

Judecătorii au decis totuşi să amâne cauza pentru 16 septembrie pentru că art. 177. alin. 5 din Codul de procedură penală prevede că în cazul bolnavilor internaţi la spital citarea trebuie făcută şi acolo prin administraţia unităţii spitaliceşti. Astfel, magistraţii au hotărât ca Stănculescu să fie citat pentru termenul din 16 septembrie atât la adresa de domiciliu, cât şi la Spitalul "Carol Davilla".

În perioada 17-20 decembrie 1989, la Timişoara, s-au înregistrat 72 de morţi şi 253 de răniţi, prin împuşcare. De asemenea, o femeie a fost călcată de tanc, pe Podul Decebal, iar alte 43 de persoane au fost bătute de către forţele de represiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici