VIDEO. Transport public paralizat în Constanţa. Şoferii de autobuze refuză să iasă pe trasee. Motivul pentru care protestează | Ce spune primarul: „Sunt extrem de furios”

Niciun autobuz nu a ieşit vineri dimineaţă pe străzile Constanţei, după ce şoferii au hotărât să protesteze, nemulţumiţi de valoarea mică a primelor de Crăciun. Primarul Decebal Făgădău este revoltat de situaţie.

2744 afișări

Vineri dimineaţă, constănţenii au aşteptat degeaba autobuzele în staţii şi au fost nevoiţi să găsească alte alternative de transport.

Oraşul este paralizat de un protest al şoferilor, care au decis să nu iasă pe trasee. Ei sunt nemulţumiţi de valoarea primelor de Crăciun, care anul acesta sunt sub formă de vouchere în valoare de 300 de lei.

„CT Bus SA informează publicul călător că, din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieşi pe trasee, nu poate asigura transportul în comun la această oră în municipiul Constanţa. Conducerea CT Bus SA a avut pe parcursul zilei de ieri şi în această dimineaţă mai multe runde de discuţii cu reprezentanţii conducătorilor auto însă aceştia refuză în continuare să se întoarcă la lucru”, au informat printr-un comunicat de presă reprezentanţii CT Bus.

După ce au pichetat joi sediul CT Bus, operatorul de transport public din Constanţa, şi după câteva runde de negocieri eşuate cu conducetarea societăţii, vineri şoferii au hotărât să nu iasă pe trasee.

Şoferii spun că prima de Crăciun este doar una dintre problemele care a declanşat această grevă spontană şi că s-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei comunicării.

La această oră încă nu se ştie când va reîncepe circulaţia autobuzelor în oraş.

 

Reacţia primarului Decebal Făgădău, despre greva transportatorilor: „Sunt extrem de furios”

 

Primarul din Constanţa, Decebal Făgădău, anunţă plângere penală după ce şoferii de autobuze au protestat, paralizând oraşul. Edilul spune că oprirea transportului public este ilegală, iar constănţenii sunt şantajaţi din motive politice. A declarat, într-o conferinţă de presă, că greva nu este sumată de sindicate şi nimeni nu i-a cerut vreo întâlnire sau nu a venit la şedinţa CL să prezinte problemele.

Primarul spune că a fost informat vineri la ora 5.00 că şoferii refuză individual să iasă pe traseu.

 

„Sunt foarte revoltat pentru că o mână de oameni îşi bate joc de constănţenti. Jocul lor este politic şi vom demonstra asta. În 2 ani de zile, salariul brut s-a dublat. Acum au 3.200 lei brut. La asta s-aadăugat un tichet valoric, prima de Crăciun, de 330 lei, pentru că atât îşi permite compania. Au condiţii de muncă bune, autobuzele sunt noi, vă invit să staţi pe locul unui şofer, scaun ergonomic, senzori, camere de supraveghere. Totul din banii constănţenilor, un efort uriaş al oraşului, care cu ce sunt astăzi vinovaţi ca să nu poată ajunge la munca din cauza unui grup?”, a afirmat Decebal Făgădău.

Primarul anunţă că depune plângere penală şi va cere daune de la cei care prejudiciat localnicii. Valoarea prejudiciului urmează să fie calculată vineri.

 

„Sunt extrem de furios, au şantajat constănţenii”, a adăugat primarul.

Dacă nu se rezolvă problema, spune Făgădău, va cere desfiinţarea companiei de transort şi anunţă organizarea unei licitaţii pentru o nouă companie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici