Vier Pfoten anunţă transferarea a trei leoaice de la Zoo Timişoara în Africa. Autorităţile se opun

O leoaică aflată în captivitate în judeţul Timiş va fi transferată, marţi, de Fundaţia Vier Pfoten, către rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud, fundaţia anunţând că vor fi transferate şi trei leoaice de la Grădina Zoologică din Timişoara, însă autorităţile se opun mutării animalelor de la Zoo.

180 afișări
Imaginea articolului Vier Pfoten anunţă transferarea a trei leoaice de la Zoo Timişoara în Africa. Autorităţile se opun

Vier Pfoten anunţă transferarea a trei leoaice de la Zoo Timişoara în Africa. Autorităţile se opun (Imagine: Mihai vasile/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Fundaţia Vier Pfoten, o leoaică aflată în captivitate, în satul Sânmartinul Sârbesc din judeţul Timiş, va fi transferată, marţi, către rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud.

Conform sursei citate, şi cele trei leoaice de la Grădina Zoologică din Timişoara vor fi preluate şi transportate în aceeaşi rezervaţie.

"Leoaicele, trei de la grădina zoo Timişoara şi una aflată în captivitate privată, au trăit toată viaţa în condiţii improprii speciei lor, urmând să cunoască pentru prima oară mediul natural din care provin. Operaţiunea va avea loc începând cu ora 14.00, în localitatea Sânmartinu Sârbesc, locul în care se află leoaica aflată în captivitate privată. În jurul orei 16.00 vor fi preluate şi cele trei leoaice de la grădina zoo din Timişoara. Felinele vor fi încărcate într-un camion cu destinaţia Zurich, de unde, a doua zi, vor fi transferate cu avionul către Johannesburg", se arată în comunicat.

De cealaltă parte, viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu sunt motive pentru transferul celor trei leoaice din Timişoara si că Primăria are în vedere extinderea Grădinii Zoologice.

"Din punctul meu de vedere, cele trei leoaice din Timişoara nu vor pleca spre Africa de Sud. Urmează să verificăm documentele de transfer. Astăzi (vineri - n.r.) am fost la Grădina zoo din Timişoara, am văzut leoaicele şi sunt într-o stare foarte bună, sunt bine îngrijite şi nu cred că este necesar transferul lor în Africa de Sud. Noi ne propunem pe viitor extinderea Grădinii zoo din Timişoara şi amenajarea unui spaţiu propice pentru leoaice", a declarat Dan Diaconu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici