Vîntu şi Cezar, duşi la PICCJ pentru declaraţii, apoi la Judecătoria Sectorului 5 pentru judecarea propunerii de arestare

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, reţinuţi miercuri seară pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă vor fi duşi la Parchetul instanţei supreme pentru a lua la cunoştinţă faptul că sunt inculpaţi şi pentru a da eventuale declaraţii în plus.

41 afișări
Imaginea articolului Vîntu şi Cezar, duşi la PICCJ pentru declaraţii, apoi la Judecătoria Sectorului 5 pentru judecarea propunerii de arestare

Vîntu şi Cezar, duşi la PICCJ pentru declaraţii, apoi la Judecătoria Sectorului 5 pentru judecarea propunerii de arestare (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

După aceea, cei doi vor fi duşi la Judecătoria Sectorului 5 unde se va judeca propunerea formulată de procurori pentru arestarea preventivă a lor.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost duşi, miercuri noapte, în arestul Direcţiei Cercetări Penale, după ce au fost reţinuţi pentru şantaj.

Cei doi sunt urmăriţi penal din 19 aprilie de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat că, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă suma de 150.000 de euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani, a informat Ministerul Public.

"Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", potrivit procurorilor.

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a făcut publică înregistrarea unei discuţii din 2 aprilie avută cu Sorin Ovidiu Vîntu, în maşina acestuia şi în care acesta îl ameninţă şi declară că a făcut "eforturi disperate să nu se dea în fapt de unde vine şi cine e".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici