Viorica Dăncilă a vorbit despre procesul de adopţie a fiului ei şi a anunţat ce va face împotriva publicaţiei care a abordat prima dată subiectul

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, marţi la Antena 3, pentru prima oară despre adopţia fiului ei, Victor, precizând că acesta provenea dintr-o familie numeroasă. Ea adăugat că ar fi vrut să înfieze şi o fetiţă, din aceeaşi familie, însă nu a avut posibilitatea materială să facă acest lucru.

8453 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă a vorbit despre procesul de adopţie a fiului ei şi a anunţat ce va face împotriva publicaţiei care a abordat prima dată subiectul

Viorica Dăncilă, prima reacţie în cazul adopţiei fiului ei: Nu puteam să îmi permit să înfiez şi fetiţa

„M-am gândit mult dacă să vorbesc despre această pentru că mâine la oricine i se poate întâmpla aceste lucruri. Vorbesc în calitate de mamă şi nu îmi este deloc uşor. Cred că nimeni nu merită acest lucru, absolut nimeni. E pentru prima oară şi ultima oară când vorbesc despre acest subiect. Am să notific prin avocaţi orice publicaţie care va trata această temă într-un mod atât de josnic. I-am rugat pe colegii mei să nu facă din acest subiect unul public. Nu vreau să fac din acest subiect unul electoral.

Şi pentru mine şi pentru familia mea este un lucru neplăcut, nu credeam că se vor face astfel de acuzaţii nefondate, tendenţioase. Sunt în politică de 30 de ani, dar ca să faci referire la aşa ceva nu mă gândeam. Ştiu că ce am făcut eu cu soţul meu au făcut multe familii din România. Nu e corect să intri cu boncancii murdari în viaţa, în sufletul cuiva. Am vorbit cu fiul meu şi dacă nu vorbeam. Eu am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viaţa mea şi dacă ar fi să întorc timpul aş face acest lucru din nou. Nu este nimic ilegal. A existat un certificat de naştere”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi seară la Antena 3.

Premierul a povestit şi despre cum s-a întâlnit şi cu mama naturală a lui Victor, cât şi despre faptul că ar fi vrut să o înfieze pe sora acestuia, însă nu a avut posibilitatea materială.

„M-am dus şi m-am întâlnit cu femeia care l-a abandonat. Mi-a mulţumit. Mi-a spus că se bucură şi că va fi liniştită pentru că avest copil va fi într-o familie. S-a spus că voiam să adopt şi fetiţa. Era o fetiţă foarte frumoasă, Aurelia. Avea nişte ochi verzi frumoşi. Nu puteam să îmi permit să adopt şi fetiţa. Era foarte frumoasă, dar nu puteam. Eram la început de drum, ca să luăm laptele pentru Victor dădeam tot salariul meu, deci nu puteam nici material ca să mai adoptăm un copil. Fetiţa avea 3-4 ani, nu puteai să iei copilul de lângă mamă”, a explicat Dăncilă.

Întrebată dacă va da în judecată publicaţia care a scris despre familia ei şi fiul pe care l-a adoptat, premierul a replicat: „Da, pentru că aş trece cu vederea s-ar putea ca şi alţii să treacă prin ceea ce trec eu acum, familia mea acum, aceste lucruri trebuie stopate într-un fel, nu poţi să te joci cu viaţa unor oameni şi să treacă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Vorbeaţi de jurnalism, eu repet, am spus acest lucru de multe ori, respect jurnaliştii, chiar şi pe cei care mă critică, dacă acest lucru este documentat, dar în momentul în care vii cu asemenea lucruri, acest lucru nu mai este legat de jurnalism”.

Reacţia şefului Executivului vine în contextul în care publicaţia Libertatea a scris un articol amplu despre faptul că Viorica Dăncilă are un fiu adoptiv, un băiat care provenea dintr-o familie nevoiaşă din Videle, fiind cel de-al optulea copil al acestora. Actualul premier l-a înfiat pe Victor în ianuarie 1990. Materialul publicat a mai relatat că paşii legali referitori la adopţie urmaţi de Dăncilă au fost neclari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici