Virusul pestei porcine africane, depistat într-un alt PRODUS confiscat la vamă

Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost depistată şi într-un alt produs provenit din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu în urmă cu aproape o săptămână, anunţă, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

660 afișări
Imaginea articolului Virusul pestei porcine africane, depistat într-un alt PRODUS confiscat la vamă

Virusul pestei porcine africane, depistat într-un alt PRODUS confiscat la vamă

"Institutul de Diagnostic şi Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Naţional de Referinţă pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu, în data de 26 martie. De această dată, este vorba despre o probă prelevată dintr-un cârnat, produs în mod tradiţional, confiscat de la un cetăţean ucrainian. Examenele de laborator au pus în evidenţă, şi în acest produs, prezenţa genomului viral al pestei porcine africane", se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), remis miercuri MEDIAFAX.

Au mai fost analizate şi alte probe prelevate din mezelurile confiscate, prezenţa virusului PPA fiind depistată, până în acest moment în două produse, respectiv salam şi cârnat, produse, în sistem tradiţional, „în casă”.

Pe 29 martie 2018, la vama Halmeu (Satu Mare) a fost depistată o cantitate de salam infestat cu virus de pestă porcină, adus de un cetăţean din Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici