Vlad Voiculescu, despre şcoala cu prezenţă fizică, indiferent de rata de infectare: Înfricoşătoare lipsa de logică a deciziilor anunţate de Ministerul Educaţiei

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu spune că deciziile anunţate miercuri de Ministerul Educaţiei, care vor permite funcţionarea şcolilor cu prezenţă fizică, indiferent de rata de infectare, arată dispreţ pentru ştiinţă.

13732 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu, despre şcoala cu prezenţă fizică, indiferent de rata de infectare: Înfricoşătoare lipsa de logică a deciziilor anunţate de Ministerul Educaţiei

Vlad Voiculescu: Înfricoşătoare lipsa de logică a deciziilor anunţate de Ministerul Educaţiei

Potrivit acestuia, „decuplarea” scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate este efectul „decuplării deciziilor guvernului de date şi ştiinţă”, în condiţiile în care nu există un alt indicator în acest sens.

„Dispreţ pentru ştiinţă, politizare şi manipulare! Decuplare? Adică nu mai ţinem cont deloc de numărul de infectări din localitate? Avem alt indicator relevant pentru pericolul pe care autorităţile şi-l asumă în numele copiilor şi părinţilor acestora? Testăm la nivelul şcolii? Nu. Decuplarea aceasta este doar efectul decuplării deciziilor guvernului de date şi ştiinţă. Ca să nu mai vorbim de iubirea aproapelui”, a scris fostul ministru al Sănătăţii.

În ceea ce priveşte intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor, Vlad Voiculescu înteabă cine şi ce va controla: Fără testare nu există niciun fel de triaj epidemiologic, iar testarea în şcoli ştim deja că nu este posibilă - cu siguranţă nu acum pe termen scurt”.

El mai spune că testele din salivă, propuse de autorităţi, nu sunt relevante.

„<Soluţia> testelor din salivă a fost vânturată deja în martie, atât de către domnul Câmpeanu cât şi de către domnul Cîţu. Ba mai mult, cel din urmă şi-a permis să dea directive în conferinţa de presă instituţiilor din sănătate să aprobe testele non-invazive din salivă. Realitatea este din păcate însă aceeaşi din luna martie: testele din salivă nu sunt relevante. Ne furăm singuri căciula! Ministerul Educaţiei arată dispreţ pentru ştiinţă, ignorând (decuplând) singurele date disponibile, politizează decizii pur tehnice precum aprobarea unor produse precum testele de salivă, manipulează prin prezentarea unor non-soluţii ca justificare pentru asumarea unor riscuri majore pentru sănătatea copiilor şi nu numai”, a mai scris Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Educaţiei a anunţat, referitor la scenariile de functionare a şcolilor, că Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase a decis decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici