Vlădescu: Propunerea PNL nu are sens, înseamnă să reduci cu 50% cheltuielile pentru spitale

Propunerea PNL de a diminua cu 50% cheltuielile materiale este "o variantă fără senes" şi ar însemna reducerea la jumătate a sumelor pentru spitale, medicamente compensate, benzină pentru poliţişti şi electricitate pentru şcoli, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

10 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Propunerea PNL nu are sens, înseamnă să reduci cu 50% cheltuielile pentru spitale

Vlădescu: Propunerea PNL nu are sens, înseamnă să reduci cu 50% cheltuielile pentru spitale (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Mi-ar fi ruşine în locul ministrului Vosganian (Varujan Vosganian, fost ministru al Finanţelor - n.r.) să stau în spatele cuiva când face asemenea propuneri. După ce aducem 1,3 milioane de angajaţi la serviciu, să nu putem asigura cu ce să lucreze. (...) Propunerea lui Crin Antonescu nu are niciun sens, să reduci cu 50% cheltuielile cu bunuri înseamnă să mai poţi finanţa o singură zonă, cea a sănătăţii, iar dacă reduci uniform înseamnă să tai 50% din cheltuielile pentru spitale, 50% din cele pentru medicamente compensate, jumătate din benzina pentru poliţişti şi jumătate din electricitatea din şcoli", a spus Vlădescu.

El a mai afirmat că o tăiere cu 25% a cheltuielilor pentru investiţii ar fi însemnat ca România să nu poată acoperi nici măcar cofinanţarea pentru fondurile europene din acest an.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că între soluţia prezidenţială asumată de Guvern - aceste reduceri drastice de venituri care prejudiciază grav situaţia materială a aproape 9 milioane de cetăţeni români - şi soluţia pe care PSD o propune - desfiinţarea cotei unice şi creşterea taxelor şi impozitelor - PNL vine şi spune foarte clar: pentru continuarea acordului cu FMI şi pentru menţinerea ţintei de deficit nu reduceri de pensii şi salarii în acest moment, ci reduceri cu 50% tot din cheltuielile bugetare.

El susţine că reducerile cheltuielilor bugetare trebuie să vină "din capitolele privitoare la achiziţii, studii de fezabilitate şi prefezabilitate, deplasări, detaşări, transferuri, reducere cu 25% a cheltuielilor prevăzute în bugetul de stat cu bunuri şi servicii, protocol, carburanţi, telecomunicaţii, poştă etc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici