Votul pentru europarlamentare s-a încheiat şi în unele ţări europene, arabe şi africane

Votul pentru europarlamentare s-a încheiat în unele ţări europene, în statele fostului bloc sovietic, dar şi în ţări arabe sau africane, prezenţa la vot în secţiile amenajate în aceste ţări fiind comunicată, duminică noaptea, de Biroul Electoral Municipal, locul unde vor fi centralizate.

1 afișare
Imaginea articolului Votul pentru europarlamentare s-a încheiat şi în unele ţări europene, arabe şi africane

Votul pentru europarlamentare s-a încheiat şi în unele ţări europene, arabe şi africane

Potrivit datelor primite de Biroul Electoral Municipal (BEM) pentru europarlamentare, în Cipru au votat 70 de români, în Kuweit - 79, în Egipt - 67, în Africa de Sud - 32, în Lituania - 11, în Siria - 66, în Finlanda - 109, în Etiopia - 12, în Belarus - 11, în Iordania - 91, în Iran - 38, în Arabia Saudită - 41, în Kenia - 12, în Lituania - 25, în Libia - 51, în Slovacia - 61, în Armenia - 411 şi în Muntenegru - 12 alegători români. În toate aceste state a fost amenajată câte o singură secţie de votare pentru alegerile europarlamentare.

În cele trei secţii de votare din Grecia au mers la urne, până la închiderea scrutinului, un număr de 389 de români, în cele două secţii din Turcia au votat 158, în cele două din Ucraina - 29 iar în cele trei secţii amenajate în Rusia au votat 120 de alegători.

Pe întreg teritoriul Republicii Moldova au votat, potrivit datelor furnizate de BEM, 1.080 de români.

Cei mai mulţi români au votat în Spania, unde, până la închiderea urnelor, în toate cele nouă secţii s-au prezentat la urne 2.194 de alegători români.

Până la ora 19.00, la Budapesta votaseră 637 de români.

Datele din Italia şi Franţa nu au fost complet centralizate de BEM, însă potrivit comunicării secţiei de votare amenajate la Nantes, până la închiderea urnelor aici votaseră 49 de români, iar la secţia amenajată la Bordeaux veniseră la vot 34 de români.

Ultimele birouri de vot au fost deschise la Los Angeles şi San Francisco, duminică la ora 17.00, ora României, urnele urmând să fie închise luni, la ora 7.00, ora României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici