Vulpescu, la ieşirea de la DNA: Am fost audiat ca martor într-un dosar vizând şefi de companii

Remus Vulpescu, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat ca martor într-un dosar în care sunt cercetate fapte comise de directorii unor companii naţionale.

600 afișări
Imaginea articolului Vulpescu, la ieşirea de la DNA: Am fost audiat ca martor într-un dosar vizând şefi de companii

Remus Vulpescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Remus Vulpescu a spus că a dat o declaraţie amănunţită în faţa anchetatorilor, în calitate de martor într-un dosar de corupţie, el afirmând că directorii companiilor naţionale româneşti ar trebui să-şi îndeplinească îndatoririle, ci nu să facă afaceri imobiliare.

"Afacerile imobiliare sunt din păcate o zonă de activitate care nu a încetat, nu a dispărut din activitatea companiilor de stat. Companiile de stat nu trebuie să fie agenţii imobiliare sau dezvoltatori imobiliari, punct. Companiile de stat trebuie să-şi exercite obiectul de activitate şi dacă un manager nu poate să-şi desfăşoare obiectul de activitate trebuie să facă un pas în spate, nu să înceapă să vândă active imobiliare din companie sau să închirieze sau să facă alte tipuri de afaceri pe care le-aţi văzut. Pentru că e prea uşor şi prea legitim ca în situaţii de acest gen să apară bănuieli de interese incorecte, ilegale, de comisioane şi alte astfel de chestii", a arătat Vulpescu.

Întrebat dacă este vorba despre editura de carte Coresi, acesta a spus că nu doreşte să ofere amănunte din discuţiile avute cu anchetatorii şi le-a transmis şefilor de companii naţionale să-şi facă treaba corect şi responsabil sau să se retragă.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că Remus Vulpescu a fost audiat ca martor într-un dosar privind editura Coresi.

Remus Vulpescu a venit, marţi la DNA, el spunându-le la intrare jurnaliştilor că a fost citat să dea declaraţii într-un dosar privind afaceri imobiliare făcute de o companie naţională. El nu a precizat în ce calitate a fost chemat, spunând că poate fi "martor sau tartor".

Remus Vulpescu este director general executiv al Vulcan SA, iar, luni, a fost ales în funcţia de administrator special al Fortus SA Iaşi, la propunerea acţionarului şi creditorului majoritar, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie a fost denunţător în dosarul "Mită la Hidroelectrica", în care Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi fost consilier al fostului ministru al Energiei Constantin Niţă, a fost condamnat, în februarie, de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită privind vânzarea de energie.

Vulpescu spune, în noiembrie 2013, cu ocazia unei audieri la DNA în acest dosar, că are un dosar penal instrumentat de DIICOT, care ar fi fost deschis de anchetatori după ce el a decis intrarea Hidroelectrica în insolvenţă a companiei.

Remus Vulpescu, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat ca martor într-un dosar în care sunt cercetate fapte comise de directorii unor companii naţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici