Weekend agitat pentru pompieri şi echipajele SMURD: în doar trei zile au avut mii de misiuni

Pompierii au avut un sfârşit de săptămână agitat: începând de vineri până duminică, ei au avut aproape 4.000 de intervenţii. Majoritatea apelurilor de urgenţă au fost pentru asistenţă medicală şi incendii.

291 afișări
Imaginea articolului Weekend agitat pentru pompieri şi echipajele SMURD: în doar trei zile au avut mii de misiuni

Weekend agitat pentru pompieri şi echipajele SMURD: în doar trei zile au avut mii de misiuni

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în ultimele trei zile, la nivel naţional, pompierii militari au gestionat 3.992 de intervenţii în situaţii de urgenţă. Majoritatea dintre acestea au constat în asistenţă medicală, iar echipajele SMURD au acordat primul ajutor unui număr de 3.162 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 185 de incendii, precum şi în alte 641 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare persoane sau animale şi distrugere de muniţie neexplodată. În ceea ce priveşte incendiile de vegetaţie, pompierii au avut 86 de misiuni. Incendiile au afectat o suprafaţă de peste 150 hectare.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 15 accidente rutiere. Una dintre cele mai dificile intervenţii a avut loc vineri, în judeţul Giurgiu, unde echipaje de descarcerare şi prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe raza localităţii Băneasa, în care un autoturism s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma evenimentului, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două victime au fost transportate la spital.

Un alt accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, a avut loc sâmbătă, în localitatea Boloteşti, judeţul Vrancea. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte patru victime au necesitat transportul la spital.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici