Zebra de la Zoo Timişoara va fi incinerată la două luni de când a murit înecată într-un heleşteu

Zebra de la Gradina Zoologică din Timişoara, care a murit la începutul lunii octombrie, imediat după ce a fost adusă din Cehia, urmează să fie incinerată, ea fiind ţinută până acum într-o cameră frigorifică întrucât firma cu care unitatea încheiase contract nu putea incinera un singur cadavru.

148 afișări
Imaginea articolului Zebra de la Zoo Timişoara va fi incinerată la două luni de când a murit înecată într-un heleşteu

Zebra de la Zoo Timişoara va fi incinerată la două luni de când a murit înecată într-un heleşteu

Directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în prezent cadavrul zebrei se află într-o cameră frigorifică de la Grădina Zoologică şi urmează să fie incinerat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cadavrul zebrei se află în camera frigorifică de la Grădina Zoologică. Între timp (n.r. - după moaprtea zebrei), s-a încheiat un contract pentru neutralizarea unor deşeuri rezultate la Zoo, vorbim şi de deşeuri infecţioase rezultate din tratamentul animalelor, truse medicale, seringi, alte materiale, inclusiv acest cadavru. Avem un contract cu firma Pro Air Clean pentru aceste activităţi", a afirmat Bere.

Întrebat de ce nu a fost incinerat cadavrul zebrei până acum, deşi încheiase între timp contractul respectiv, Bere a spus că este nevoie de o anumită cantitate de deşeuri pentru ca firma să trimită o maşină la Zoo pentru a prelua ceea ce trebuie incinerat.

"Nu se face deplasare, ci doar peste un anumit număr de kilograme de către cei de la Pro Air Clean. Trebuie transportate cu o maşină specială, nu putem umbla cu o carcasă de animal, aşa, prin Timişoara. Există posibilitatea ca atunci când sunt accidente în urma cărora rezultă decesul unui animal de la Grădina Zoologică, acesta să poată fi pus în consumul animalelor carnivore. Se poate şi în acest caz. O să spun foarte sincer: nu! Nu prefer această variantă, dar mi-a părut foarte rău de ceea ce s-a întâmplat. Din punct de vedere sanitar-veterinar, normele nu ne permit să îngropăm acel animal la Grădina Zoologică", a mai spus Adrian Bere.

În pofida celor întâmplate, reprezentanţii Primăriei Timişoara nu au renunţat la ideea de a aduce o nouă zebră la Zoo.

"Probabil anul ce vine vom aduce un nou animal. Ne dorim să aducem cât mai multe într-un timp cât mai scurt. O să vă spun foarte sincer, n-am renunţat la ideea de a aduce zebre", a precizat Bere.

Zebra în vârstă de un an şi care a fost primită cadou de la Grădina Zoologica din Liberec (Cehia) a murit în 11 octombrie, după ce a evadat a doua oară din ţarc şi s-a aruncat într-un heleşteu.

Prima evadare din ţarc a avut loc în momentul în care primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a prezentat animalul jurnaliştilor.

Ulterior, întrebat cine este responsabil de moartea animalului, Nicolae Robu a precizat că "zebra e responsabilă".

"Zebra e responsabilă. Animalele au comportament dificil câteodată. Nu e cazul să fie nimeni vinovat. Animalul a avut un comportament imprevizibil, agresiv. Animalele mai au un asemenea comportament", declara Nicolae Robu în octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici