Zece turişti cazaţi la Piscu Negru au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Zece turişti, între care şapte copii, cazaţi la un hotel din zona montană Piscu Negru din judeţul Argeş au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară de către medicii Serviciului de Ambulanţă, fiind trimişi, luni seară, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Piteşti.

51 afișări
Imaginea articolului Zece turişti cazaţi la Piscu Negru au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Zece turişti cazaţi la Piscu Negru au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primele informaţii arată că cele zece persoane - şapte copii şi trei adulţi - sunt din Piteşti şi fac parte dintr-un grup de turişti care s-au cazat duminică la un hotel din Piscu Negru, unde ar fi urmat să rămână până joi.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Argeş, dr. Luminiţa Paul, turiştii au fost stabilizaţi la faţa locului, după care au fost preluaţi, luni seară, de mai multe ambulanţe, fiind trimişi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judetean din Piteşti.

"Turiştii aveau dureri de cap, vărsături, scaune diareice şi o stare generală proastă, iar adulţii au sunat imediat la 112, cerând ajutor. Din primele cercetări rezultă că au mâncat la micul dejun o omletă şi urmează să se stabilească dacă din această cauză li s-a făcut rău sau dacă li s-a făcut rău după masa de prânz pe care au servit-o în altă parte decât în unitatea în care s-au cazat", a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Argeş.

Membrii grupului le-au spus medicilor că după masa de dimineaţă au plecat în zona Capra, unde au făcut exerciţii în aer liber, după care au servit prânzul acolo.

La Piscu Negru s-a deplasat o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi a Direcţiei Sanitar-Veterinare, care a început verificări pentru a stabili dacă produsele consumate de copii şi adulţi erau alterate, primele concluzii fiind că ouăle din care fusese făcută omleta erau proaspete şi aveau certificat de garanţie, fiind cumpărate de la un supermarket din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici