Zeci de clujeni au aprins lumânări pentru studenţii creştini ucişi într-o universitate din Kenya - FOTO

Zeci de persoane au aprins, joi seară, lumânări în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în memoria studenţilor creştini de la o universitate din Kenya ucişi săptămâna trecută de către terorişti.

185 afișări
Imaginea articolului Zeci de clujeni au aprins lumânări pentru studenţii creştini ucişi într-o universitate din Kenya - FOTO

Zeci de clujeni au aprins lumânări pentru studenţii creştini ucişi într-o universitate din Kenya (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

Participanţii la acţiunea de comemorare s-au adunat, joi seară, în jurul orei 20.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi au aprins lumânări în memoria studenţilor de la o universitate din Kenya, ucişi în urmă cu o săptămână de către terorişti. Eu au avut afişe cu mesaje precum "Je suis Kenya", "Nous sommes Kenya", "Aprinde o lumânare pentru cei 148 de studenţi ucişi în Kenya”, dar şi fotografii de la locul masacrului.

"Am decis să organizăm acest moment comemorativ pentru victimele atentatului terorist dintr-o universitate din Kenya, când teroriştii au separat studenţii musulmani de cei creştini, iar pe creştini i-au împuşcat în cap. Reacţiile internaţionale au fost slabe, în contrast cu cele care au urmat după uciderea jurnaliştilor de la «Charlie Hebdo». Nu cred că dacă sunt din Kenya, dacă sunt mai săraci şi mai departe de Europa, trebuie daţi la o parte şi uitaţi”, a spus Andrei Boilă, organizatorul manifestării.

Comemorarea a fost anunţată prin intermediul unei reţele de socializare.

Un număr de 148 de persoane, majoritatea studenţi, au fost ucise şi alte 104 au fost rănite în atacul comis, la începutul lunii aprilie, la Garissa, în Kenya, de către membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

Islamiştii Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenţi la Universitatea din Garissa, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi sumar după ce le-au răspuns atacatorilor că sunt creştini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici