Zeci de steaguri secuieşti, arborate la Baraolt, liderii PPMT fac apel să fie urmat exemplul

Zeci de steaguri secuieşti au fost arborate pe casele sau porţile localnicilor dintr-un sat din Baraolt, judeţul Covasna, liderii PPMT făcând apel la oameni să urmeze exemplul sătenilor din Tălişoara şi să "îmbrace localităţile secuieşti în culorile albastru-auriu".

763 afișări
Imaginea articolului Zeci de steaguri secuieşti, arborate la Baraolt, liderii PPMT fac apel să fie urmat exemplul

Zeci de steaguri secuieşti, arborate la Baraolt, liderii PPMT fac apel să fie urmat exemplul

Preşedintele PPMT Baraolt, Szép Béla, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în ultimele zile în satul covăsnean Tălişoara (comuna Brăduţ) steagul secuiesc a fost arborat aproape pe fiecare casă sau poartă.

"Aproximativ 70 de steaguri au fost deja arborate în această localitate mică, dar observăm că şi în multe alte localităţi din zona Baraolt oamenii au început să expună acest simbol”, a spus Szép.

Acesta a lansat un apel la adresa locuitorilor Ţinutului Secuiesc să urmeze exemplul celor din Tălişoara şi să arboreze steagul secuiesc, respectiv "să îmbrace satele secuieşti în culorile albastru-auriu".

"Este important ca oamenilor să nu le fie teamă să îşi asume identitatea naţională. A venit vremea când secuii pot spune fără teamă că sunt acasă şi este lăudabil că arborează steagul secuiesc pe casele sau porţile lor", a afirmat Szép Béla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici