Zelenski, mesaj pentru Parlamentul italian: Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta Europei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky s-a adresat parlamentului italian prin legătură video, în cel mai recent discurs al său adresat adunărilor naţionale din întreaga lume, relatează BBC.

1030 afișări
Imaginea articolului Zelenski, mesaj pentru Parlamentul italian: Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta Europei

Zelenski, mesaj pentru Parlamentul italian: Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta Europei

El a avertizat că Moscova vrea să pătrundă în restul Europei. "Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta Europei, unde vor să pătrundă, dar barbariei nu trebuie să i se permită să treacă", a spus el.

Zelenski şi-a repetat apelul făcut în discursurile anterioare pentru impunerea mai multor sancţiuni Rusiei.

Premierul italian Mario Draghi a declarat că ţara sa doreşte să vadă Ucraina în UE şi că trebuie să ofere ajutor militar ţării pentru a opri masacrul.

Ucraina a opus o rezistenţă "eroică" invaziei ruseşti, a declarat premierul italian după discursul liderului ucrainean. "Aroganţa guvernului rus s-a ciocnit de demnitatea poporului ucrainean, care a reuşit să frâneze scopurile expansioniste ale Moscovei şi să impună un cost uriaş armatei invadatoare", a declarat el în parlament.

Zelenski urmează să se adreseze miercuri Adunării Naţionale a Franţei, după ce săptămâna trecută a vorbit în Congresul SUA, precum şi în Bundestag-ul german, în parlamentele britanic, canadian şi israelian, precum şi în Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici