Abrahamian contestă la TAS excluderea sa de la JO

Luptătorul suedez Ara Abrahamian, exclus de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) de la Jocurile Olimpice şi privat de medalia de bronz obţinută la Beijing, a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

25 afișări
Imaginea articolului Abrahamian contestă la TAS excluderea sa de la JO

Abrahamian contestă la TAS excluderea sa de la JO (Imagine: www.swedewrestling.se)

"Ara Abrahamian a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, contestând astfel decizia Comitetului Executiv al CIO din data de 16 august 2008", a anunţat TAS, care a precizat că luptătorul a cerut să i se ridice sancţiunea şi să i se dea doar un avertisment.

În data de 14 august, Abrahamian, furios după înfrângerea sa în semifinalele categoriei 84 kg, cauzată în opinia sa de un arbitraj părtinitor, s-a urcat pe podium, după care a coborât şi şi-a depus medalia în centrul suprafeţei de luptă, iar apoi a ieşit din sală cu pumnul drept ridicat, în semn de protest. El a fost descalificat în ziua următoare şi a pierdut astfel medalia de bronz.

La 20 august, Comitetul Olimpixc Suedez şi Abrahamian au depus un apel la TAS împotriva Federaţiei Internaţionale de Lupte (FILA). TAS i-a dat dreptate sportivului, considerând că FILA nu şi-a respectat regulamentul şi nu a respectat carta olimpică, refuzând să deschidă o procedură imediat după meci. În opinia TAS, FILA ar fi trebuit să ţină cont de plângerea depusă de luptător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici