Accidentarea gravă suferită de Mihai Neşu, prin ochii unui coechipier: Mi se ridică părul pe mine

Fostul internaţional australian Michael Zullo (31 de ani), coleg cu Mihai Neşu la formaţia olandeză Utrecht, în perioada 2010-2011, a vorbit despre accidentarea gravă suferită de român în urmă cu aproape nouă ani, când şi-a fracturat o vertebră cervicală şi a paralizat.

2765 afișări
Imaginea articolului Accidentarea gravă suferită de Mihai Neşu, prin ochii unui coechipier: Mi se ridică părul pe mine

Accidentarea gravă suferită de Mihai Neşu, prin ochii unui coechipier: Mi se ridică părul pe mine

Accidentarea a avut loc pe 10 mai 2011, în timpul unui antrenament al echipei Utrecht. Mihai Neşu s-a ciocnit de coechipierul olandez Alje Schut şi a rămas întins pe gazon. Ulterior, el a fost operat de urgenţă, doctorii stabilind că fotbalistul are o vertebră cervicală ruptă. Michael Zullo, prezent la sesiunea de pregătire în care s-a produs tristul eveniment, a povestit cum l-a influenţat momentul respectiv pentru tot restul vieţii.

"Mi se ridică părul pe mine doar când mă gândesc. Era un internaţional român, un jucător mare pentru Utrecht şi un favorit al fanilor. Eu eram băiatul tânăr care încerca să îi ia locul în echipă. Decizia ca el să plece la finalul sezonului era luată deja, dar tot încerca să mă ajute cât mai mult posibil. Era foarte amabil, un fotbalist bun, care era fericit în viaţa de zi cu zi", a declarat Zullo, pentru Fox Football Podcast, continuând: "Era o zi normală de antrenament. S-a lovit de unul dintre coechipieri, dar părea ceva inofensiv. A căzut şi a început să tremure pe gazon. Oamenii credeau că glumeşte, dar spunea <Nu pot să mă ridic, nu pot să mă ridic!>. Nu ştiam atunci, dar acum este paralizat. I-a schimbat viaţa pentru totdeauna".

Michael Zullo, în prezent fundaş stânga la echipa Sydney FC, cu 10 prezenţe în naţionala Australiei, a explicat cât de marcat a rămas după accidentarea lui Mihai Neşu.

"Asta îţi arată că poţi fi la cel mai înalt nivel, dar ceva de acest gen să fie după colţ. Accidentarea lui mi-a oferit o perspectivă şi m-a ajutat să apreciez altfel viaţa şi lucrurile pe care le am, succesul şi să nu privesc prea departe în viitor", a afirmat Zullo, care a completat: "Neşu era un jucător excelent şi o persoană şi mai bună".

După momentul extrem de dificil, Mihai Neşu, care a evoluat la Steaua şi Utrecht, a deschis o fundaţie pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi. În decembrie 2019, el a anunţat lansarea unei campanii de strângere de fonduri pentru construirea unui centru modern de recuperare medicală pentru copiii cu boli neurologice sau care sunt imobilizaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici