Albania a obţinut ultimul egal în meciurile cu România în 1949

Reprezentativa Albaniei a obţinut ultimul rezultat de egalitate în meciurile directe cu naţionala României în urmă cu 48 de ani, când cele două formaţii au remizat, scor 1-1, într-o partidă amicală, disputată pe stadionul Republicii din Bucureşti, la 23 octombrie 1949.

2 afișări
Imaginea articolului Albania a obţinut ultimul egal în meciurile cu România în 1949

Albania a obţinut ultimul rezultat de egalitate în meciurile cu România în 1949

Pentru "tricolori" a marcat atunci Petschowski, în minutul 23, iar Qamil Teliti a egalat în minutul 50. Formaţia României, antrenată atunci de Coloman Braun şi Emerich Vogl, a evoluat în formulă: Ion Voinescu - Constantin Marinescu, Zoltan Farmati - Gheorghe Bodo, Alexandru Apolzan, Gheorghe Băcuţ - Carol Bartha, Ion Lungu, Gheorghe Vaczi (Iuliu Farcaş '46), Iosif Petschowski, Ştefan Filotti.

Antrenorul echipei Albaniei, Sllave Llambi, a aliniat următoarea formulă: Qamil Vogli - Muhamet Dibra, Xhevdet Shaqiri - Rexhep Spahiu, Sllave Llambi, Kavaja - Aristidh Parapani, Zinhi Gjinali, Loro Borici, Vasif Bicaku, Qamil Teliti.

Echipa României nu a pierdut niciun punct în partidele disputate contra Albaniei în preliminariile Cupei Mondiale sau ale Campionatului European.

29 octombrie 1972: România - Albania 2-0, preliminariile CM

06 mai 1973: Albania - România 1-4, preliminariile CM

25 martie 1987: România - Albania 5-1, preliminariile CE

28 octombrie 1987: Albania - România 0-1, preliminariile CE

06 septembrie 2006: Albania - România 0-2, preliminariile CE

Reprezentativa României a pierdut două partide în faţa Albaniei, ambele cu acelaşi scor: 0-1, la Tirana, la 13 octombrie 1946, în Cupa Balcanică, şi la 2 mai 1948, la Bucureşti, în Campionatul Balcanic şi al Europei Centrale.

Shkelqim Muca este ultimul jucător albanez care a marcat în poarta echipei naţionale a României, la meciul jucat în luna martie a anului 1987, pe stadionul Steaua, în preliminariile Campionatului European, încheiat cu scorul de 5-1 pentru formaţia pregătită atunci de Emeric Ienei. De notat, că printre marcatorii acelei echipe s-a aflat şi actualul selecţioner, Victor Piţurcă, cel care a deschis scorul după doar două minute.

Palmaresul dintre cele două reprezentative include 12 partide, dintre care România a câştigat 9, una s-a terminat la egalitate, iar două au revenit Albaniei.

Miercuri, echipa României va disputa al 582-a partidă din palmares, din care a obţinut 261 de victorii, 144 de remize şi a pierdut 177, golaverajul fiind 982 de goluri marcate şi 766 primite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici