Alcaraz a câştigat o avere după triumful de la Wimbledon, dar încă locuieşte cu părinţii într-un apartament deasupra unei shaormerii

Carlos Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, l-a detronat pe Novak Djokovic după o epopee spectaculoasă de cinci seturi şi a devenit regele de la Wimbledon duminică după-amiază.

3448 afișări
Imaginea articolului Alcaraz a câştigat o avere după triumful de la Wimbledon, dar încă locuieşte cu părinţii într-un apartament deasupra unei shaormerii

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Seria de 46 de meciuri câştigate de tenismenul sârb pe terenul central, care datează de 10 ani, a fost întreruptă de o victorie cu 1-6 7-6 6-1 3-6 6-4 a spaniolului.

Djokovic a izbucnit în lacrimi după ce a primit trofeul de vicecampion din partea prinţesei de Wales Kate Middleton, în timp ce a fost aplaudat de soţia sa Jelena şi de doi dintre copiii săi.

Dar Alcaraz, al cărui cec uriaş al câştigătorului se va adăuga la averea sa estimată la 18 milioane de lire sterline, încă stă într-un apartament de 170.000 de lire sterline cu mama şi tatăl său atunci când nu este la turnee.

El are contracte de sponsorizare cu firme precum Louis Vuitton şi Calvin Klein, dar alege să rămână deasupra restaurantului Turquesa Kebab & Pizza din El Palmar, lângă Murcia, în sudul Spaniei.

Clienţii pot lua un kebab doner pentru echivalentul a 3,85 lire sterline la acest restaurant din orăşelul în care a crescut tenismenul.

O pictură murală gigantică a fost realizată în El Palmar pentru a-l celebra pe Alcaraz, cel mai tânăr câştigător al turneului masculin de la Wimbledon de la Boris Becker în 1987.

Marea sa descoperire în lumea tenisului a avut loc în septembrie anul trecut, când l-a învins pe Casper Ruud în finala US Open, devenind cel mai tânăr câştigător al turneului de la New York de la Pete Sampras în 1990.

La Wimbledon, el a devenit primul om din afara "Big Four", format din Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal şi Andy Murray, care a câştigat campionatul de la Lleyton Hewitt în 2002, în urmă cu 21 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici