Alina Rotaru, medalie de aur la Universiada de la Taipei, după ce a câştigat concursul de lungime

Alina Rotaru este campioană mondială universitară la cea de-a 29-a ediţie a Universiadei, găzduită de Taipei, în perioada 19-30 august. Sportiva de la CSM Bucureşti a încheiat concursul cu două sărituri foarte bune, care i-au asigurat o victorie autoritară.

319 afișări
Imaginea articolului Alina Rotaru, medalie de aur la Universiada de la Taipei, după ce a câştigat concursul de lungime

Alina Rotaru, medalie de aur la Universiada de la Taipei, după ce a câştigat concursul de lungime

Cipriota Nektaria Panayi s-a instalat la conducerea finalei de lungime cu o primă încercare de 6,42 metri. După două încercări depăşite, românca a intrat practic în finală, depunându-şi candidatura pentru medalie, atunci când, din a treia încercare, a întins ruleta la 6,41 m, rămânând la doar un centimetru în urma liderului. Apoi, Alina Rotaru a dat lovitura la încercarea a cincea, când a sărit 6,65 m - mai mult decât a făcut-o la începutul acestei luni, la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra (6,50 m în calificări, 6,46 m în finala încheiată pe poziţia a 12-a).

Sportiva CSM-ului, în vârstă de 24 de ani, şi-a confirmat valoarea la ultima vizită în groapă, punând pe tabelă şi al doilea cel mai bun rezultat al finalei - 6,56 m.

6,78 m este cea mai bună performanţă obţinută de Alina Rotaru în 2017 (locul 12 în sezon)

7,52 m este recordul mondial de la lungime, al Galinei Chistyakova (URSS), în 1988

7,13 m este cea mai bună performanţă a sezonului 2017, stabilită de americanca Brittney Reese (17 iunie, la Chula Vista)

7,43 m este recordul naţional al României, reuşit de Anişoara Cuşmir, în 1983, la Bucureşti

Este a doua medalie adusă de atletism pentru delegaţia României la Universiadă, după bronzul lui Andrei Gag, de la greutate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici