Alonso: Nu ştiu dacă mai rămân la McLaren-Mercedes

Campionul mondial en-titre de Formula 1, spaniolul Fernando Alonso, a declarat că nu ştie dacă va mai rămâne la echipa McLaren-Mercedes, din cauza rivalităţii sale cu britanicul Lewis Hamilton, a anunţat cotidianul Marca.

1 afișare
Imaginea articolului Alonso: Nu ştiu dacă mai rămân la McLaren-Mercedes

Alonso: Nu ştiu dacă mai rămân la McLaren-Mercedes

"Nu ştiu", a răspuns Alonso, după ce a fost întrebat dacă se gândeşte să rămână la McLaren-Mercedes, echipă cu care mai are contract trei ani.

Pilotul spaniol a fost penalizat, duminică, la startul în Marele Premiu al Ungariei, cursă câştigată în cele din urmă de coechipierul său, Hamilton. Alonso a fost nevoit să pornească de pe poziţia a şasea pe grila de start, în condiţiile în care terminase calificările primul. FIA a luat această decizie deoarece spaniolul l-a blocat la standuri pe Hamilton, sâmbătă, în calificări. Ulterior, patronul echipei McLaren-Mercedes, Ron Dennis, a dezvăluit că de fapt vinovat de incident a fost Hamilton, care nu a respectat instrucţiunile de a-l lăsa pe Alonso să plece primul la a treia fază a calificărilor.

Jurnalul Marca notează că imediat după cursă, tatăl lui Alonso şi managerul Luis Garcia-Abad au discutat timp de aproximativ 20 de minute cu patronul echipei Renault, Flavio Briatore.

Marca menţionează că echipa franceză, cu care Alonso a câştigat două titluri de campion mondial, în 2005 şi 2006, l-ar vrea înapoi pe pilotul spaniol, care este dorit şi de BMW. Însă, potrivit sursei citate, contractul dintre spaniol şi McLaren este "de beton" şi "Alonso este prizonier într-o cuşcă aurită din care nu poate să scape", singura soluţie pentru ca pilotul să plece fiind o înţelegere amiabilă între cele două părţi.

Fernando Alonso ar fi cerut echipei McLaren să aleagă pentru viitor între el şi Hamilton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici