Ana Maria Brânză: Mă bucur mai mult pentru titlul cu echipa decât pentru medalia la individual

Sportiva Ana Maria Brânză a declarat că ea şi colegele sale au reuşit un rezultat mare vineri, când s-au impus în proba de spadă pe echipe, şi a precizat că se bucură mai mult pentru această performanţă decât pentru medalia de aur obţinută la individual, informează cosr.ro.

132 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Brânză: Mă bucur mai mult pentru titlul cu echipa decât pentru medalia la individual

Ana Maria Brânză (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Este un rezultat mare obţinut cu echipa şi pot spune că mă bucur mai mult chiar decât pentru medalia de la individual. Bucuria este cu atât mai mare cu cât imnul României a răsunat în Christall Hall din Baku într-o zi specială - Ziua Drapelului. Bineînţeles că nu am fi putut face singure toate lucururile acestea. Noi suntem diamantul şlefuit, dar în spatele nostru se află o întreagă armată. Sunt antrenorii, medicii, colegele noastre, familiile care ne iubesc şi ne susţin necondiţionat. Sunt suporterii noştri care ne-au susţinut din sală. Vom continua să muncim în aceeaşi echipă frumoasă cu speranţa că şi rezultatele vor fi pe măsură", a spus Ana Maria Brânză.

Simona Gherman consideră că finala cu a fost foarte dificilă: "Finala n-a fost aşa dificilă. În opinia mea semifinala a fost foarte grea, dar a contat extrem de mult că toate ne-am ţinut de tactică, fără ratări şi s-a văzut că rezultatul ne-a fost favorabil. Până să intru în ultimul asalt echipa îşi făcuse pe deplin datoria, aveam multe tuşe în faţă şi practic nu am evoluat sub presiune. De altfel cred că la ultimul asalt simţeam deja că am câştigat".

Amalia Tătăran a menţionat că rezultatul de vineri este cel mai important din cariera sa. "Este o senzaţie unică pentru mine şi o onoare să câştig o medalie pentru România. Este cel mai mare rezultat din toată cariera mea de sportivă de până acum şi ţin să le mulţumesc fetelor şi antrenorilor pentru această performanţă", a spus Tătăran.

"Am tras bine în finală, după parcursul mai puţin bun de la individual, şi am reuşit să-mi repar greşeala. A fost bine că nu am greşit", a afirmat şi Simona Pop.

Echipa României de spadă, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran, a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku, după ce a învins formaţia Estoniei, scor 31-25.

Aceasta este a doua medalie de aur pentru scrima românească la Baku, după ce Ana Maria Brânză s-a impus şi la individual.

România mai are o medalie de bronz la scrimă la Jocurile Europene prin Simona Gherman şi una de argint prin Tiberiu Dolniceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici