Angelique Kerber a învins-o pe Karolina Pliskova şi a cucerit titlul la US Open / Kerber: E incredibil. Toate visurile mele au devenit realitate

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, a doua favorită, a învins-o, sâmbătă seară, scor 6-3, 4-6, 6-4, pe Karolina Pliskova din Cehia, cap de serie numărul 10, în finala turneului de Mare Şlem de la US Open.

3076 afișări
Imaginea articolului Angelique Kerber a învins-o pe Karolina Pliskova şi a cucerit titlul la US Open / Kerber: E incredibil. Toate visurile mele au devenit realitate

Angelique Kerber a învins-o pe Karolina Pliskova şi a cucerit titlul la US Open

Partida a durat două ore şi şapte minute. Kerber a câştigat un singur punct direct din serviciu, spre deosebire de Pliskova, care a reuşit cinci astfel de lovituri. Noul lider mondial a comis însă mai puţine duble greşeli decât Pliskova, două faţă de cele patru ale sportivei din Cehia. Procentajul primului serviciu a fost echilibrat: Kerber – 63 la sută, Pliskova – 60 la sută. Kerber a avut cinci şanse de break, dintre care a concretizat patru – două în primul set şi încă două în cel de-al treilea. Pliskova s-a impus de două ori pe serviciul adversarei, deşi a avut şapte şanse.

Pentru succesul de la US Open, Kerber a primit un cec în valoare de 3,5 milioane de dolari şi 2000 de puncte WTA, în timp ce Pliskova şi-a asigurat 1300 de puncte în clasamentul mondial şi 1,75 milioane de dolari pentru că a ajuns în finala competiţiei.

Angelique Kerber ajunge astfel la două turnee de Mare Şlem câştigate în carieră. Tot în acest an, Kerber s-a impus şi la Australian Open, după o finală câştigată într-un mod asemănător împotriva americancei Serena Williams, scor 6-4, 3-6, 6-4, sportivă pe care, în urma turneului de la Flushing Meadows, o va întrece în clasamentul mondial. De luni, nemţoaica va fi noul lider mondial.

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a cucerit, sâmbătă seară, titlul la US Open, după un meci câştigat, scor 6-3, 4-6, 6-4, împotriva Karolinei Pliskova din Cehia, iar luni va urca pe primul loc în ierarhia WTA.

"Întotdeauna e greu să joci împotriva ei. Am încercat să fiu agresivă şi să mă bucur de această finală. În copilărie, visam să fiu numărul unu mondial şi să câştig turnee de Mare Şlem, iar astăzi toate visurile mele au devenit realitate şi nu vreau decât să savurez acest moment. E incredibil. Acest al doilea trofeu de Mare Şlem înseamnă foarte mult pentru mine", a afirmat Kerber, la finalul partidei.

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, în vârstă de 24 de ani, şi-a lăudat adversara şi a spus că Angelique Kerber merită să fie pe primul loc în clasamentul mondial.

"Mi-am dat seama că pot să joc cel mai bun tenis al meu pe cele mai mari arene din lume. Ea a dovedit că este numărul unu în lume. Ştiam că va fi dificil, dar mi-am regăsit puterea în cel de-al doilea set", a spus Pliskova.

În vârstă de 28 de ani, Angelique Kerber se află la cel de-al doilea turneu de Mare Şlem câştigat în carieră, după ce, tot în acest an, s-a impus şi la Australian Open, scor 6-4, 3-6, 6-4 cu americanca Serena Williams.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici