Anglia poartă tricouri fără nume în amicalul cu Belgia, pentru conştientizarea bolii Alzheimer

Anglia va juca fără numele jucătorilor pe spatele tricourilor în timpul celei de-a doua reprize a meciului amical internaţional cu Belgia de pe stadionul Wembley, pentru a sensibiliza publicul cu privire la simptomele bolii Alzheimer, a anunţat luni echipa naţională engleză.

54 afișări
Imaginea articolului Anglia poartă tricouri fără nume în amicalul cu Belgia, pentru conştientizarea bolii Alzheimer

Anglia poartă tricouri fără nume în amicalul cu Belgia, pentru conştientizarea bolii Alzheimer

Numele vor „dispărea" de pe tricourile jucătorilor atunci când aceştia vor reveni pe teren după pauză, pentru a demonstra modul în care persoanele cu demenţă pot pierde amintiri preţioase. Iniţiativa face parte din parteneriatul Federaţiei Engleze de Fotbal cu Societatea Alzheimer.

„Sperăm nu doar să încurajăm fanii să doneze pentru cercetarea noastră privind diagnosticarea timpurie, ci şi să îi sprijine pe cei dragi la fel de mult ca şi pe echipa lor de fotbal", a declarat Kate Lee, CEO al Societăţii Alzheimer, într-un comunicat, citat de Reuters.

„Acest lucru înseamnă ca cei vizaţi să facă primii paşi cruciali în stabilirea unui diagnostic dacă suspectează că cineva la care ţin ar putea fi afectat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici