Antrenorii care se îmbracă în costum îşi motivează mai uşor jucătorii decât cei în trening

Cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth au studiat efectul pe care prezenţa antrenorului o are asupra jucătorilor, subliniind că tehnicienii care se îmbracă în costum sunt consideraţi mai buni decât cei care poartă trening, scrie The Daily Telegraph.

33 afișări
Imaginea articolului Antrenorii care se îmbracă în costum îşi motivează mai uşor jucătorii decât cei în trening

Antrenorii care se îmbracă în costum îşi motivează mai uşor jucătorii decât cei în trening (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am descoperit că felul în care se îmbracă antrenorii are un efect direct asupra felului în care jucătorii percep priceperea acestuia. Jucătorii vor ca antrenorul să le ofere sfaturi tehnice, să-i motiveze şi să-i conducă. Un antrenor în costum sugerează curaj, îndemânare, iar acest lucru este ideal pentru meci. În studiul nostru, antrenorii care poartă costum sunt percepuţi ca fiind mai buni strategi decât atunci când poartă trening", a declarat Richard Thelwell, de la Universitatea din Portsmouth.

Conform acestui studiu, tehnicienii "subţiri şi în formă", precum Jose Mourinho sau Arsene Wenger, reuşesc mai uşor să-şi motiveze jucătorii, decât un antrenor mai "plinuţ", cum este cazul lui Sam Allardyce.

"Sfătuiesc antrenorii ca în ziua meciului, când strategia şi motivarea sunt importante, să poate costum", a afirmat Dr Richard Thelwell.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici