Antrenorii din umbră: FRF anunţă amenzi şi suspendări de licenţe

  • Federaţia Română de Fotbal (FRF) a completat în şedinţa de vineri regulamentul disciplinar cu privire la suspendarea licenţei pentru antrenori.
  • Astfel, sunt impuse sancţiuni pentru „antrenorii din umbră”, dar şi pentru cluburi.
219 afișări
Imaginea articolului Antrenorii din umbră: FRF anunţă amenzi şi suspendări de licenţe

Sursa foto: Federaţia Română de Fotbal

Potrivit unui comunicat al FRF, Comitetul Executiv al Federaţiei a validat vineri modificarea unui articol din Regulamentul Disciplinar prin adăugarea unui nou aliniat.

Astfel, fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcţie pe care acesta, în fapt, nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenţei sale în scopul îndeplinirii în mod formal a unor cerinţe regulamentare, astfel încât să permită unei alte persoane, care nu deţine calificarea şi/sau licenţa necesară, să exercite fără drept funcţia respectivă constituie abatere disciplinară.

Una dintre sancţiunile aplicate prevede suspendarea licenţei UEFA utilizate pentru comiterea abaterii pentru o perioadă de 2 ani şi penalitate de 20.000 de lei. „Prin suspendarea licenţei UEFA se înţelege faptul că antrenorul respectiv nu va putea exercita nicio funcţie pentru care este necesară deţinerea respectivei licenţe şi nu va beneficia de niciun drept aferent deţinerii licenţei respective pentru o perioadă de 2 ani”, arată FRF.

De asemenea, persoana care exercită în fapt funcţia pentru care nu deţine calificarea şi/sau licenţa necesară va fi sancţionată conform prevederilor regulamentare în vigoare la care se adaugă o penalitate de minimum 25.000 de lei.

Totodată, clubul în cauză va fi considerat ca fiind cel care a determinat faptele persoanelor de mai sus şi se sancţionează cu penalitate de 200.000 de lei.

În caz de recidivă, penalitatea aplicabilă se va dubla.

Decizia va intra în vigoare la startul sezonului 2023 – 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici