Antrenorul Gheorghe Napoleon îl ţine izolat pe Juratoni: Nu are acces la nicio informaţie

Antrenorul lotului olimpic de box al României, Gheorghe Napoleon, a declarat, marţi, agenţiei de presă MEDIAFAX, că îl ţine izolat pe pugilistul Bogdan Juratoni de tot ce înseamnă informaţie, sportivul neavând acces la televizor sau laptop.

820 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Gheorghe Napoleon îl ţine izolat pe Juratoni: Nu are acces la nicio informaţie

Antrenorul Gheorghe Napoleon îl ţine izolat pe Juratoni: Nu are acces la nicio informaţie (Imagine: Mihai Dascalescu / MediafaxFoto)

Napoleon susţine că elevul său nu îşi cunoaşte nici măcar adversarii din fazele următoare ale competiţiei de box.

"E o strategie a mea care a dat rezultate. Sper să dea şi acum. Îl ţin izolat de orice informaţie, nu are acces la televizor, la laptop, nimic. Singurul cu care intră în contact sunt eu şi prietena lui care îl mai sună din ţară. În rest nimic. Nu vreau să existe niciun fel de presiune pe el. El ştie că va fi campion olimpic şi atât. E setat pe asta şi nu trebuie să-i distragă nimic atenţia şi preocuparea. Deocamdată i-am zis doar că va boxa în primul meci cu uzbecul (n.r. - Abbos Atoev). Mai departe, că va avea de înfruntat indianul (n.r. - Vijender) sau americanul (n.r. - Terrell Gausha) şi apoi japonezul (n.r. - Ryota Murata) nu i-am zis. E mai bine aşa. Păi la Mondiale, mie îmi era un pic frică de cubanezul Emilion Correa, avea o carte de vizită impresionantă. Dar el nimic. Pentru că nu îi zisesem nimic despre el, că era vicecampin olimpic. Bogdan îmi zicea într-una: «Stai să vezi ce bătaie îi dau, numai să vezi ce-l bat!» Şi aşa a fost. L-a bătut pe cubanez şi s-a calificat la Olimpiadă. El cu boxerii buni face mereu meciuri bune", a declarat Gheorghe Napoleon.

Tehnicianul a făcut pentru MEDIAFAX o radiografie a adversarilor lui Juratoni din concursul olimpic rezervat categoriei 75 de kilograme: "E un culoar destul de greu. Pe uzbec (n.r. - Abbos Atoev) nu-l ştie, nu a mai luptat cu el niciodată, dar sper că nu vom avea probleme aici. E însă un meci tactic pentru că e important pentru moral. Ştim că e stângaci şi că e cam lent. Apoi, dacă mergem mai departe, vom întâlni americanul (n.r. - Terrell Gausha) sau indianul (n.r. - Vijender) şi va fi cu mult mai greu. Sunt boxeri foarte foarte buni amândoi. Dar eu am încredere maximă în Bogdan. Abia apoi vine greul, va trebui să lupte cu japonezul (n.r. - Ryota Murata) care e vicecampion mondial, a ajuns până în finală la Baku. E tare de tot şi japonezul. Şi apoi, în finală ne putem întâlni cu ucraineanul, campionul mondial (n.r. - Ievgen Khytrov). Acolo Bogdan vreau să-şi ia revanşa pentru campionatele mondiale. El l-a scos atunci din cursă şi are un meci cu el. Bogdan i-a pus gând rău".

Gheorghe Napoleon a adăugat că elevul său "nu are altceva în cap decât că va fi campion olimpic". "Eu am încredere în Bogdan că vom ajunge în finală. Ne-am antrenat pentru asta şi el numai la asta se gândeşte. Şi când vorbeşte despre planurile lui se referă la titlul olimpic: «După ce ies campion olimpic o să fac aia şi aia». El nu are altceva în cap decât că va fi campion olimpic. Şi din ce ştiu eu, cum i-am observat adversarii, poate ajunge. Are forţa asta", a precizat antrenorul singurului român care participă în concursul masculin de box la Jocurile Olimpice de la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici