Arabia Saudită gata să găzduiască Cupa Mondială FIFA 2034. Singura rivală, Australia, s-a retras

Arabia Saudită a obţinut aproape sigur drepturile de organizare a Cupei Mondiale FIFA 2034, după ce Australia s-a retras din cursă cu câteva ore înainte de termenul limită stabilit de FIFA pentru marţi.

328 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită gata să găzduiască Cupa Mondială FIFA 2034. Singura rivală, Australia, s-a retras

Arabia Saudită gata să găzduiască Cupa Mondială FIFA 2034. Singura rivală, Australia, s-a retras

Arabia Saudită a intrat în cursă la scurt timp după ce forul de conducere al fotbalului mondial a anunţat că ediţia din 2034 poate fi organizată doar în Asia sau Oceania.

Naţiunea din Golf a adunat în scurt timp o mulţime de susţinere, inclusiv sprijinul preşedintelui Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), şeicul Salman bin Ibrahim Al Khalifa, în timp ce Australia a apărut ca singurul contracandidat.

Dar coorganizatorii Cupei Mondiale feminine FIFA 2023 au decis în cele din urmă să nu intre în cursă şi se vor concentra în schimb pe Cupa Asiei feminine AFC 2026 şi pe Cupa Mondială a Cluburilor 2029.

"Am analizat oportunitatea de a candida pentru a găzdui Cupa Mondială FIFA şi - după ce am luat în considerare toţi factorii - am ajuns la concluzia de a nu face acest lucru pentru competiţia din 2034", se arată într-un comunicat al Football Australia, citat de insidethegames.

"În schimb, credem că suntem într-o poziţie puternică pentru a găzdui cea mai veche competiţie internaţională feminină din lume, AFC Women's Asian Cup™ 2026, şi apoi să primim cele mai mari echipe din fotbalul mondial pentru Cupa Mondială a Cluburilor FIFA 2029.

"Realizarea acestui lucru - după Cupa Mondială Feminină FIFA Australia şi Noua Zeelandă 2023™ şi cu Jocurile Olimpice de la Brisbane 2032 - ar reprezenta un adevărat deceniu de aur pentru fotbalul australian.

La Congresul AFC de la începutul acestei luni, ţări precum Japonia, Uzbekistan şi India au sprijinit candidatura saudită.

În cazul în care Arabia Saudită va câştiga, va fi a doua ţară din Golf care va găzdui Cupa Mondială într-un interval de 12 ani, după ce rivalii din Qatar au organizat evenimentul anul trecut.

Jeddah a fost deja aleasă să găzduiască anul acesta Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, iar o candidatură din partea ţării pentru Cupa Mondială feminină FIFA 2035 a fost luată în discuţie.

Cupa Mondială FIFA 2026 va avea loc în Statele Unite, Mexic şi Canada - prima ediţie găzduită de trei ţări.

Spania, Portugalia şi Maroc vor găzdui aproape sigur Cupa Mondială FIFA centenară din 2030, fiind necesare doar formalităţile unei licitaţii de succes şi ratificarea de către Congresul FIFA de anul viitor.

Există, de asemenea, planuri pentru meciuri speciale unice în Uruguay, Argentina şi Paraguay.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici