Astra Giurgiu: Narcis Răducan a introdus în contractul lui Bumba clauze neagreate de clubul nostru

Clubul Astra Giurgiu a postat, miercuri, pe site-ul oficial, un comunicat de presă prin care îl acuză pe fostul preşedinte executiv Narcis Răducan că ar fi introdus în acordul de transfer al mijlocaşului Claudiu Bumba de la ASA Târgu Mureş clauze neacceptate de gruparea giurgiuveană.

141 afișări
Imaginea articolului Astra Giurgiu: Narcis Răducan a introdus în contractul lui Bumba clauze neagreate de clubul nostru

Narcis Răducan (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Domnul Narcis Răducan (în prezent preşedinte al clubului A.S.A. Târgu Mureş) a acţionat în afara înţelegerii scrise dintre părţi, introducând în acordul de transfer clauze neagreate de clubul nostru. Una dintre aceste clauze este nulă de drept, deoarece încalcă prevederile Regulamentelor FRF şi FIFA, consecinţă fiind nulitatea actului respectiv, care nu a fost înregistrat la clubul nostru. Acestea au fost motivele pentru care reprezentantul legal al clubului nostru nu a putut semna acordul de transfer (domnul Răducan a semnat fără a fi împuternicit în acest sens). Am transmis poziţia noastră clubului cedent, împreună cu intenţia de a încheia un acord valid, care să poată fi înregistrat la LPF, dar ne-am lovit de un refuz. Concluzia acestor susţineri este, din punctul nostru de vedere, că AFC Astra nu se află în situaţia de a nu respecta o înţelegere, aceasta nefiind finalizată printr-un act valid, care să producă obligaţii juridice şi financiare", se arată în comunicatul AFC Astra Giurgiu.

Gruparea giurgiuveană precizează că Narcis Răducan nu avea dreptul de a angaja prin semnătură obligaţii de natură juridică şi financiare în perioada în care a activat la Astra Giurgiu: "Este adevărat că AFC ASTRA a fost interesată de jucătorul Bumba şi a încheiat un acord de principiu cu clubul cedent, în data de 09.01.2015, înregistrat la registratură şi asumat prin semnatură şi de către ASA Târgu Mureş, urmând ca, ulterior, să se încheie acordul de transfer, pe tipizat FRF. Dl. Narcis Răducan, preşedinte executiv, la acel moment, nu avea drept de a angaja prin semnătură proprie obligaţii de natură juridică şi financiare, în numele clubului nostru (el era obligat să le prezinte conducerii clubului şi singurei persoane care poate angaja juridic, prin semnatură, clubul AFC Astra, domnul Ioan Niculae - conform Hotărârii AGA, comunicată către FRF cât şi actelor depuse la Liga Profesionistă de Fotbal)".

Conducerea grupării Astra Giurgiu menţionează faptul că în cazul în care nu se va ajunge la o soluţie agreată de comun acord între cele două părţi, îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instaţă pe Narcis Răducan. "Dacă în urma acestor fapte nu se va putea ajunge la o soluţie agreată de comun acord, clubul AFC Astra va acţiona în instanţă pentru a repara prejudiciile, atât financiare cât şi de imagine, care au fost sau vor fi cauzate de acţiunile dl. Narcis Raducan", se mai arată în documentul citat.

Clubul ASA Târgu Mureş a anunţat marţi pe site-ul oficial că mijlocaşul Claudiu Bumba va reveni la 15 februarie la formaţia pregătită de Liviu Ciobotariu, după încheierea stagiului de pregătire din Antalya al reprezentativei divizionare, întrucât Astra Giurgiu nu a respectat clauzele contractului de transfer al fotbalistului.

Claudiu Bumba, 21 de ani, a semnat la 11 ianuarie un contract valabil pentru trei ani şi jumătate cu gruparea Astra Giurgiu, jucătorul efectuând stagiul de pregătire din Turcia cu formaţia giurgiuveană.

Bumba a evoluat în prima parte a campionatului în 15 jocuri oficiale pentru echipa din Târgu Mureş, marcând de trei ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici