Atacantul nigerian Osimhen a fost desemnat fotbalistul african al anului

Atacantul nigerian Victor Osimhen a fost desemnat Fotbalistul african al anului 2023, în cadrul unei ceremonii desfăşurate luni la Marrakech, iar compatrioata sa Asisat Oshoala a primit premiul cel mare la categoria feminină.

76 afișări
Imaginea articolului Atacantul nigerian Osimhen a fost desemnat fotbalistul african al anului

Osimhen, în vârstă de 24 de ani, a marcat 26 de goluri, ajutându-o pe Napoli să câştige surprinzător titlul în Serie A în sezonul trecut şi a fost cel mai bun marcator din prima divizie italiană.

Atacantul egiptean al lui Liverpool, Salah, şi fundaşul dreapta al lui Paris St Germain din Maroc, Achraf Hakimi, au fost ceilalţi doi nominalizaţi în finală, dar Osimhen a câştigat premiul şi a devenit primul nigerian câştigător de la Nwankwo Kanu, în 1999.

"Este un vis devenit realitate. Trebuie să le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în această călătorie şi tuturor africanilor care au contribuit la punerea mea pe hartă în ciuda defectelor mele", a declarat Osimhen.

Marocul a câştigat titlul de echipa naţională a anului la categoria masculină, după ce s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, în timp ce managerul său Walid Regragui a câştigat titlul de antrenorul anului.

Atacanta nigeriană a Barcelonei, Oshoala, a fost desemnată Fotbalista africană a anului pentru a şasea oară, un record, după ce s-a luptat cu o accidentare pentru a-şi ajuta echipa să ajungă în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Australia şi Noua Zeelandă, unde a învins Anglia la penalty-uri.

Nigeria a primit trofeul pentru echipa naţională feminină a anului, iar Desiree Ellis din Africa de Sud a fost desemnată pentru a patra oară consecutiv Antrenorul Anului la fotbal feminin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici