Atleta Anca Heltne, suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la Campionatele Naţionale

Atleta Anca Heltne, în vârstă de 36 de ani, a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la Campionatele Naţionale, informează www.prosport.ro.

173 afișări
Imaginea articolului Atleta Anca Heltne, suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la Campionatele Naţionale

Anca Heltne (Imagine: prosport.ro)

"Am aflat de ieri (n.r. - marţi), urmează proba B. Am sfătuit-o să se apere până la capăt. Dacă demersul nu va avea rezultatul dorit, asta e, să o suspende, nu fac eu legile. E o sportivă cu mare experienţă, la vârsta pe care o are nu avea voie să păţească aşa ceva", a declarat Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Medaliată cu bronz la Campionatele Europene Indoor de la Torino (2009), atleta nu se află la prima abatere, ea fiind depistată pozitiv şi în 2010.

Atleta Anca Heltne a ratat calificarea în finala probei de aruncarea greutăţii, la Campionatul Mondial de sală de la Sopot, clasându-se pe locul 11. Heltne a ratat prima aruncare din concursul de calificare, după care a reuşit 17.35 metri, iar la ultima încercare a avut o nouă ratare, astfel încât a ocupat locul 11. Heltne a ratat calificarea în finala probei, în condiţiile în care doar primele opt clasate obţineau "biletul" pentru finală.

Ea câştigat naţionalele de sală în luna februarie, cu o aruncare de 18,88 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici