Avocatul lui Mutu: Am cerut reducerea notabilă a pedepsei

Avocatul atacantului Adrian Mutu, Ninno D'Avirro, a declarat, joi, că apărarea a cerut reducerea notabilă a pedepsei propuse de Procuratura Antidoping a CONI în cazul de dopaj cu sibutramină al fotbalistului român, informează site-ul violanews.com.

14 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Mutu: Am cerut reducerea notabilă a pedepsei

Avocatul lui Mutu: Am cerut reducerea notabilă a pedepsei (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Am cerut reducerea notabilă a pedepsei în baza a trei motive. Onestitatea demonstrată de Mutu, colaborarea sa totală şi faptul că a cerut autosuspendarea deşi cea iniţială expirase", a spus D'Avirro, după ce a depus memoriul apărării în cazul Mutu, care va fi judecat la 19 aprilie.

Procuratura antidoping CONI a dispus trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an.

Procurorul antidoping din cadrul CONI, Ettore Torri, a considerat că Mutu se află la prima abatere şi a cerut suspendarea jucătorului pentru o perioadă de un an, conform articolului 10.4 din codul WADA, care prevede circumstanţe atenuante şi posibilitatea reducerii suspendării dictate în cazul unui sportiv depistat pozitiv, dacă acesta poate dovedi cum a intrat produsul respectiv în organismul său şi că prin consumarea acelei substanţe nu s-a intenţionat creşterea performanţelor sportive.

Adrian Mutu ar fi riscat o suspendare de până la patru ani, dacă se considera că este recidivist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici