Balint: Eu nu sunt capabil să fac lucruri murdare, aşa cum nu este nici Dan Petrescu

Antrenorul echipei FC Timişoara, Gabi Balint, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu este capabil de lucruri murdare, aşa cum nu este nici fostul său coleg Dan Petrescu, dezminţind speculaţiile potrivit cărora va ceda punctele formaţiei Unirea Urziceni în meciul de duminică.

3 afișări

"Dan Petrescu mă cunoaşte foarte bine, dar şi eu îl cunosc foarte bine. El dacă ar fi în locul meu la fel ar face. S-au făcut tot felul de speculaţii, dar noi suntem antrenori profesionişti, suntem oameni care am jucat fotbal la un anumit nivel în străinătate. Fiecare are filosofia lui despre fotbal, dar avem un lucru comun: noi tot ce facem, facem cu fair-play, ne apărăm cartea de vizită şi demnitatea. Nu ne gândim noi la alte lucruri. Şi el înţelege că eu îmi doresc să câştigăm în primul rând pentru noi, pentru public, pentru Timişoara. El e un tip mai vulcanic. Pe mine un singur lucru m-a surprins, faptul că a spus că după meciul cu Dinamo jucătorii mei râdeau. Lucru care nu a fost deloc aşa. Noi am fost afectaţi de înfrângerea din meciul cu Dinamo. El mă cunoaşte şi ştie că eu nu sunt capabil să fac lucruri murdare. Aşa cum ştiu şi eu că nici el nu e capabil de aşa ceva. Ştiu că el a avut o situaţie din care a ieşit cu fruntea sus, mai de demult, dar nu mai discut acele lucruri. Noi suntem oameni care vorbim pe teren, tot ce facem, facem pe teren, nu în afara lui. Ne dorim foarte mult să câştigăm acest meci pentru a evita şi speculaţiile. Se joacă, păi noi dacă reuşim o victorie şi Dinamo se încurcă la Braşov suntem campioni după meci. Adică avem şi noi şansa noastră", a spus Balint.

Tehnicianul susţine că nu îi este teamă de meciul cu liderul Unirea Urziceni. "E un meci care aduce multă presiune. Sperăm să facem un meci bun, sperăm într-o victorie pe care ştiu că suntem capabili s-o obţinem. Nu îmi e teamă deloc de acest meci şi nici nu îi desconsider pe cei de la Unirea Urziceni. Îi respect, mai ales că au un antrenor care mi-a fost coleg la echipa naţională şi la Steaua. Dan Petrescu este un antrenor care a confirmat a arătat de ce este în stare, însă şi noi avem o echipă bună. Şi Dan Petrescu pregăteşte o surpriză, dar şi eu îi pregătesc ceva. Ne duelăm. Oricum, Unirea Urziceni merită să fie acolo sus pentru că a avut constanţă. Eu cred că în momentul de faţă fiecare echipă îşi merită locul în clasament după evoluţia pe care a avut-o", a menţionat antrenorul formaţiei FC Timişoara.

Gabi Balint este convins că jucătorii formaţiei ialomiţene vor simţi presiunea în partida de duminică. "E o tactică bună să spună că nu luptă pentru cupele europene, pentru a nu pune presiune pe jucători. Dar de data asta, la noi vor veni cu o presiune mare. Acum nu mai au ce să mai spună pentru că sunt conştienţi că două victorii le-ar aduce titlul. Şi asta înseamnă foarte multă presiune. Plus că vor simţi ce înseamnă presiunea publicului din Timişoara. Dacă cei de la Unirea Urziceni vor rezista şi de data aceasta la presiune şi vor face un meci mare, ce putem să facem decât să ne ridicăm în picioare şi să-i aplaudăm. Presiunea naşte şi puţină teamă, e logic să fie aşa. Ei nu mai pot veni ca la meciurile dinainte, când intrau pe teren spunând că nu au ce pierde. Dar acum e altfel, echipa simte presiunea", a adăugat Balint.

Echipa FC Timişoara întâlneşte, duminică, de la ora 20.30, pe teren propriu, formaţia Unirea Urziceni, într-o partidă contând pentru etapa a XXXIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici