Biniam Girmay devine primul african de culoare care câştigă o etapă de Mare Tur la Giro d'Italia

  • Biniam Girmay din Eritreea a devenit marţi primul african de culoare care a câştigat o etapă de Mare Tur cu un sprint impresionant, în urma căruia şi-a adjudecat etapa a 10-a din Giro d'Italia.
  • Sărbătorirea reuşitei sale a fost întreruptă prematur din cauza unui dop de plută.
136 afișări
Imaginea articolului Biniam Girmay devine primul african de culoare care câştigă o etapă de Mare Tur la Giro d'Italia

FOTO Biniam Girmay / Twitter

Ciclistul de la Intermarche-Wanty-Gobert a părut să fie lovit în ochiul stâng în timp ce încerca să destupe o sticlă de prosecco pe podium, după care a fost dus la spital pentru un control.

Tânărul în vârstă de 22 de ani şi-a revenit după ce aproape a ratat un viraj la stânga, cu puţin peste 6 km înainte de final şi s-a luptat cu Mathieu van der Poel pentru a câştiga etapa de 196 de kilometri dintre oraşul de coastă Pescara şi Jesi.

Girmay, care a terminat al doilea în etapa de deschidere, a fost condus de coechipierul său Domenico Pozzovivo în ultima porţiune.

„Am început Giro cu dorinţa de a câştiga o etapă. Toată lumea din echipă a tras pentru mine astăzi, chiar şi rutierii din clasamentul general, Domenico Pozzovivo a fost uimitor la final", a declarat Girmay după cursă, citat de BBC Sport.

"La 600 de metri înainte de final, el a spus „vino”. El m-a împins să merg şi să câştig. Îmi dau seama că fac istorie, dar asta se datorează echipei mele şi familiei mele. Sunt foarte recunoscător faţă de ei".

Italienii Alessandro De Marchi şi Mattia Bais, precum şi belgianul Lawrence Naesen au preluat iniţiativa devreme, desprinzându-se de pluton în prima jumătate a etapei, p e o porţiune de plat, câştigând un avans de şase minute, după 55 km.

Grupul de urmărire a redus încet şi constant diferenţa faţă de grupul de evadaţi în a doua jumătate a etapei, care a avut numeroase căţărări.

Bais şi Naesen au fost prinşi cu 23 km înainte de final, iar De Marchi a revenit în grupul principal câteva minute mai târziu, înainte ca rutierii de la Intermarche-Wanty-Gobert să se înghesuie în fruntea plutonului şi să-l poziţioneze pe Girmay pentru victorie.

Spaniolul Juan Pedro Lopez şi-a păstrat avansul de 12 secunde pentru a păstra tricoul roz „maglia rosa" al liderului la general.

Nu au existat prea multe mişcări în fruntea clasamentului general, portughezul Joao Almeida rămânând al doilea, urmat de Romain Bardet, Richard Carapaz şi Jai Hindley, care şi-au păstrat toţi locurile.

Etapa a 11-a de miercuri este un traseu plat, care se întinde pe 203 km, de la Santarcangelo di Romagna la Reggio Emilia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici