Blatter: Africa de Sud va fi gazda CM-2010, nu există un plan B

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a ţinut să demonteze suspiciunile privind capacitatea Africii de Sud de a organiza Cupa Mondială din 2010, asigurând că nu există un plan alternativ dacă această ţară nu va pune la punct infrastructura pentru organizarea competiţiei, informează Marca.

16 afișări
Imaginea articolului Blatter: Africa de Sud va fi gazda CM-2010, nu există un plan B

Blatter: Africa de Sud va fi gazda CM-2010, nu există un plan B (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu există niciun fel de plan B, C sau D. Pentru cei care încă mai au îndoieli le pot spune că turneul final al Cupei Mondiale din 2010 va avea loc în Africa de Sud. Fotbalul este cel mai popular sport din lume iar în 2010 Africa va demonstra că este capabilă să organizeze o Cupă Mondială. Voi fi mândru pentru că este ca şi copilul meu. De 34 de ani am visat să aduc Cupa Mondială în Africa, deci este ca şi copilul meu", a declarat preşedintele forului mondial, luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Tokyo.

 

Au existat mai multe zvonuri, în acest an, asupra faptului că ar putea fi retras dreptul Africii de Sud de a găzdui acest turneu, dacă organizatorii nu vor îndeplini termenele limită fixate de FIFA pentru punerea la punct a infrastructurii stadioanelor.

De asemenea, Danny Jordan, preşedintele comitetului de organizare al CM-2010, a subliniat că toate stadionele vor fi gata pentru debutul turneului, iar problemele legate de transport se vor rezolva la timp: "Nu există niciun dubiu, totul va fi pregătit. Va fi un Mondial cum rar s-a văzut", a menţionat Jordan, care a precizat că s-a făcut o "suplimentare de investiţii" pentru asigurarea securităţii pe parcursul competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici