Boc: Există investitori dispuşi să preia clubul de fotbal "U" Cluj, care aşteaptă lămurirea situaţiei

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susţine că există mai mulţi investitori dispuşi să preia clubul de fotbal "U" Cluj, însă aceştia aşteaptă lămurirea situaţiei actualilor acţionari, din punct de vedere juridic şi penal.

363 afișări
Imaginea articolului Boc: Există investitori dispuşi să preia clubul de fotbal "U" Cluj, care aşteaptă lămurirea situaţiei

Boc:Există investitori dispuşi să preia clubul de fotbal "U" Cluj, care aşteaptă lămurirea situaţiei (Imagine: Mircea Rosca / Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează situaţia de la "U" Cluj şi dacă a discutat cu patronul firmei Alexandrion despre preluarea clubului, Emil Boc a răspuns că toţi cei interesaţi a se implica în clubul de fotbal au exprimat rezerve serioase "cu privire la situaţia financiară şi eventualele consecinţe penale ale anchetelor în curs".

"Am discutat şi cu patronul de la Alexandrion. Şi el, şi alţii şi-au manifestat interesul de a prelua «U» Cluj dacă s-ar lămuri din punct de vedere juridic şi penal situaţia actualilor acţionari. Există mult mai mulţi doritori de a se implica la «U» Cluj ca investitori dacă situaţia ar fi clară la actualii acţionari. Toţi cei care au intenţia de a prelua clubul de fotbal şi-au exprimat rezerve serioase cu privire la situaţia financiară şi eventualele consecinţe penale ale anchetelor în curs. Aşteptăm o rezolvare rapidă a situaţiei financiare şi finalizarea anchetelor judiciare, pentru a se şti exact până unde se întind responsabilităţile actualilor acţionari şi de unde începe posibilitatea clubului de a avea o dimensiune pentru viitor curată şi fără implicaţii de natură juridică", a spus Boc.

El a precizat că în cazul "U" Cluj există "un blocaj", în condiţiile în care nu este o situaţie certă a datoriilor clubului, iar potenţialii investitori manifestă o reticenţă faţă de cuantumul acestor datorii.

"Dorinţa mea este să păstrăm echipa de fotbal în Divizia A şi cu brandul Universităţii la un nou investitor care să asigure finanţarea. Asta e soluţia ideală. Avem o echipă de jurişti care lucrează la analize privind brandul şi portofoliul şi implicaţiile juridice ale actualei situaţii de la «U» Cluj. Clubul va rămâne la Cluj, nu va dispărea, va avea continuitate. În fiecare zi ne preocupă soarta Universităţii şi încercăm să descâlcim această soartă încâlcită, financiară şi penală, a clubului", a afirmat Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca deţine sub unu la sută din acţiuni la clubul de fotbal "U" Cluj.

Tribunalul Comercial Cluj a respins, luni, cererea privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I.

În cererea depusă la instanţă se arăta că "U" Cluj ar avea datorii de aproximativ 30 de milioane de lei.

Tribunalul Comercial Cluj a înregistrat, în 3 ianuarie, dosarul înaintat de clubul condus de Ioan Mărginean privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I.

Universitatea Cluj, grupare care se confruntă cu mari probleme financiare, este al doilea club din Liga I care solicită deschidrea procedurii de insolvenţă după FC Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici