Boc s-a întâlnit cu jucătorii naţionalei României

Premierul Emil Boc a fost prezent la ultimele zece minute ale antrenamentului de marţi după-amiază a naţionalei de fotbal a României, de la Mogoşoaia, împreună cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi a primit cadou un tricou cu numărul 10 din partea "tricolorilor".

48 afișări
Imaginea articolului Boc s-a întâlnit cu jucătorii naţionalei României

Boc s-a întâlnit cu jucătorii naţionalei României (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

La finalul şedinţei de pregătire primul ministru a fost invitat pe teren de antrenament unde a făcut cunoştină cu noul selecţioner, Răzvan Lucescu, şi cu fiecare component al echipei naţionale

Căpitanul "tricolorilor", fundaşul Cristian Chivu, i-a înmânat un tricou alb al primei reprezentative care avea inscripţionat pe spate numărul 10 şi numele primului ministru. "Sperăm ca şi performanţa guvernării să fie tot de nota 10", a replicat Boc în momentul primirii tricoului.

Primul ministru a fost invitat să execute trei lovituri de la 11 metri în poarta apărată de antrenorul secund al echipei naţionale, Bogdan Stelea. Boc a şutat pe lângă poartă la prima lovitură, a doua a fost apărată de Stelea, reuşind să marcheze abia la a treia încercare.

"Mă gândesc la faptul că funcţia de prim ministru nu este pe viaţă şi poate că îmi găsesc şi eu în echipă în viitor. Am jucat fotbal în trecut în curtea şcolii, pe maidan, câte un pic, nu însă la nivel profesionist", a afimat Emil Boc.

Premierul român a precizat că prima impresia pe care o are despre naţionala pregătită de noul selecţioner, Răzvan Lucescu, este una bună: "Am văzut din tribune o echipă aşezată, o formaţie profesionistă, la cât mă pricep eu şi cred că gruparea antrenată de Răzvan Lucescu va readuce românilor bucuriile pe care le aşteptăm toţi. Este un nou început şi îi urez succes şi îi doresc să fie cât mai mulţi ani la echipa naţională. La nivel personal aş dori să mă răzbune pentru meciul cu Lituania, când am luat bătaie la Cluj".

Boc a menţionat că unul din scopurile acestei vizite este acela de a-l felicita personal pe noul antrenor principal al reprezentativei României. "Am venit să-l felicit pe Răzvan Lucescu pentru această nominalizare responsabilă, într-un moment în care românii aşteaptă o relansare a fostbalului românesc la nivelul echipei naţionale. Am încredere în Răzvan şi în echipă", a spus Boc.

De asemenea, premierul român a menţionat că a avut o discuţie şi cu conducătorul FRF, Mircea Sandu, fiind convins că guvernul poate sprijini mai mult fotbalul românesc. "Am discutat cu Mircea Sandu şi cred că nu am făcut suficient pentru fotbalul românesc. Cred că guvernul poate face, în parteneriat cu FRF, cât mai multe lucruri. Dincolo de construirea stadionului Naţional, pe care îl vom finaliza până în 2012, cred că acea olimpiadă şcolară ar trebui să fie susţinută cu mai multă forţă de guvern. Când avem gata noul stadion la Cluj îl invităm pe Răzvan să vină cu echipa naţională şi să joace acolo", a completat Emil Boc.

Primul ministru a recunoscut că jucătorul preferat din actualul lot al echipei naţionale a României este mijlocaşul grupării CFR Cluj, Bogdan Mara. "Sunt mulţi fotbalişti preferaţi, eu mă bucur că este aici şi un coleg de la Cluj, Mara", a adăugat Boc.

Întrebat dacă ar mai fi venit la naţională dacă nu era în campania electorală, Emil Boc a răspuns: "Cu siguranţă veneam, am şi uitat că sunt în campanie".

Noul selecţioner al naţionalei României, Răzvan Lucescu, a declarat că venirea premierului Emil Boc în cantonamentul "tricolorilor" îi face pe jucătorii să realizeze că toată ţară este alături de ei. "Este un gest frumos venirea lui aici să ne ureze succes, ştim că reprezentăm o ţară întreagă, este foarte important să ştim că toată lumea este alături de noi. Nu este echipa lui Răzvan Lucescu, nici a federaţiei, ci a României şi toţi trebuie să fim alături de ea", a punctat Lucescu.

Preşedintele Mircea Sandu a precizat că numirea lui Răzvan Lucescu ca selecţioner, reprezintă un nou început pentru echipa naţională al cărui este calificarea la Campionatul European din 2012 : "Este un nou început, am văzut nişte jucători mai relaxaţi la antrenament. Acum dăm drumul la treabă şi în 2012 vom fi în Polonia şi Ucraina".

Sandu a declarat că a făcut un pariu cu premierul Emil Boc, în momentul în care primul ministru a executat cele trei penaltiuri în poarta apărată de secundul Bogdan Stelea. "Pariul a fost că dacă înscrie două din trei, trebuie să ne calificăm noi, iar dacă marchează doar unul din trei, trebuie să termine stadionul Naţional mai repede", a spus Mircea Sandu, care a fost completat imediat de premier: "Aşa că am obligaţia să termin mai repede stadionul".

Mircea Sandu i-a prezentat primului ministru, la finalul vizitei, întregul complex sportiv de la Mogoşoaia.

Lotul României s-a reunit, luni, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, în vederea meciului cu Lituania. Întâlnirea Lituania-România este programată sâmbătă, de la ora 21.00, la Marijampole

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici