Boc: Vom achiziţiona o sală-balon necesară pentru încălzirea gimnaştilor la CE din 2017, de la Cluj

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra o sală-balon pentru încălzirea sportivilor la Campionatul European de gimnastică din 2017, care se va desfăşura în municipiu, în condiţiile în care Sala Polivalentă nu dispune de un spaţiu în acest sens, a declarat pentru MEDIAFAX primarul Emil Boc.

403 afișări
Imaginea articolului Boc: Vom achiziţiona o sală-balon necesară pentru încălzirea gimnaştilor la CE din 2017, de la Cluj

Boc: Vom achiziţiona o sală-balon necesară pentru încălzirea gimnaştilor la CE din 2017, de la Cluj (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Primarul Emil Boc s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, şi cu secretarul general al forului, Mircea Apolzan, pentru a găsi o soluţie privind construirea unei săli de încălzire pentru gimnaştii care vor participa la Campionatul European din 2017, de la Cluj-Napoca.

”Am avut o discuţie consistentă cu preşedintele şi secretarul FR de Gimnastică în privinţa găsirii unei soluţii de infrastructură, adică o sală necesară pentru încălzirea sportivilor înaintea intrării în concurs la Campionatul European de gimnastică din 2017, care va avea loc la Cluj-Napoca. Practic, Primăria şi-a asumat asigurarea acestei infrastucturi şi, având în vedere standardele internaţionale, vom achiziţiona o sală-balon încălzită, cu toate condiţiile impuse, care va fi amplasată în vecinătatea Sălii Polivalente, iar de acolo, printr-un tunel, gimnaştii vor avea acces direct la sala de concurs”, a declarat Emil Boc.

Edilul a precizat că nu ştie exact cât costă o astfel de sală, dar că "e o investiţie minoră, nu presupune costuri mari, cam 8.000-10.000 de euro”.

De asemenea, Boc a mai spus că la discuţiile de miercuri a participat şi prorectorul Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj, Dan Lazăr, cu care s-au stabilit detalii ale unui parteneriat prin care Federaţia Română de Gimnastică să poată folosi pe durata CE din 2017 cele două săli ale universităţii din Parcul Babeş, aflat la câteva sute de metri de Sala Polivalentă.

Campionatele Europene de gimnastică din 2017, a căror găzduire a fost atribuită României de către forul continental de profil, vor avea loc la Cluj-Napoca, UEG făcând, în luna decembrie, anunţul oficial.

Candidatura României pentru organizarea CE din 2017 a fost depusă în 11 decembrie 2013, iar în ianuarie 2015 Comitetul Executiv al UEG a decis ca ţara noastră să fie gazda competiţiei, în viitoarea Sală Polivalentă din Bucureşti, se arăta într-un comunicat al FR Gimnastică.

”Din păcate, din motive bine cunoscute opiniei publice, începerea construcţiei acestui important obiectiv sportiv/cultural al municipiului Bucureşti a întârziat nepermis de mult faţă de estimările factorilor interesaţi în folosirea acestei săli, ducând în cele din urmă la stabilirea unei a doua alternative pentru organizarea evenimentului din 2017, respectiv Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, între 19 şi 24 aprilie”, declara la acea vreme, preşedintele FRG, Adrian Stoica.

România a obţinut în 23 ianuarie 2015 dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Construcţia Sălii Polivalente de la Bucureşti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", în care ar fi urmat să se desfăşoare CE de gimnastică, feminin şi masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.

Ediţia CE din 2017 ar fi a doua găzduită de ţara noastră după cea din 1957, prima a competiţiei.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial, în octombrie 2014, după o investiţie de 70 de milioane de lei. Construcţia acesteia a durat patru ani, din cauza mai multor contestaţii la lucrări. Lucrările au început în anul 2010, însă au fost stopate la începutul anului 2012, în faza de execuţie a circa 65 la sută, printr-o decizie a instanţei. Ulterior, ele au fost reluate, în urma reorganizării licitaţiei, care a fost câştigată de aceleaşi firme, asocierea Con-A cu Nisal şi InterSport.

Sala Polivalentă este omologată pentru baschet, volei şi handbal, dar poate găzdui competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile şi de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite în campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor în direct a competiţiilor sportive.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri, aşa cum se va întâmpla în 2017, când va găzdui meciurile unei grupe din cadrul Campionatului European de baschet masculin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici