Bogdan Juratoni va boxa cu fractură de piramidă nazală la CM din Kazahstan

Reprezentantul României la categoria 75 de kilograme la Campionatele Mondiale de box de la Alma-Ata din Kazahstan, Bogdan Juratoni, va participa în concurs cu o fractură de piramidă nazală, chiar dacă medicii i-au recomandat trei săptămâni de pauză.

190 afișări
Imaginea articolului Bogdan Juratoni va boxa cu fractură de piramidă nazală la CM din Kazahstan

Bogdan Juratoni (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Bogdan Juratoni s-a accidentat la nas în timpul Campionatelor Europene de la Minsk din luna iunie. El nu s-a operat, iar în meciul de baraj cu Cătălin Paraschiveanu, de săptămâna trecută, accidentarea a recidivat.

În ciuda accidentării, Juratoni speră să devină campion mondial în Kazahstan. "Astăzi am descoperit această problemă. Am boxat cu Paraschiveanu în meciul de baraj, m-a lovit, am sângerat şi aşteptam să treacă. Ieri am făcut cu un copil mai mic, care să nu mă lovească, dar m-a atins doar un pic şi a sângerat foarte mult şi m-a durut foarte tare. Am sperat să nu fie fractură de piramidă, dar până la urmă aşa a fost. Doctorul mi-a recomandat trei săptămâni fără să iau pumni în nas, dar nici să nu-l suflu, ca să nu se deplaseze. Sper să nu simt durere şi să nu sângerez foarte tare. Contează că mă duc la Mondiale, iar acolo să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului", a spus Juratoni.

Bogdan Juratoni a afirmat că nu regretă că a cerut revanşa în meciul cu Paraschiveanu, care îl învinsese în finala turneului "Centura de Aur - Nicolae Linca", din luna septembrie. "Nu îmi pare rău că am acceptat meciul cu Paraschiveanu, pentru că altfel nu doream să merg la Mondiale. Nu mă simţeam eu pe primul loc. Eu am cerut meciul. Nu voiam să merg dacă nu îl făceam eu", a completat Juratoni.

Reprezentantul României la categoria +91 de kilograme, Mihai Nistor, a precizat că simte că va ajunge pe podium. "Visele sunt multe şi mari, dar aş vrea să vorbesc după Mondiale mai mult. Nu prea mi-e frică de nimic şi simt podiumul. Toţi credem în şansele noastre. Sper să ne simţim bine, să dăm totul şi să avem trageri bune", a menţionat Nistor.

Răzvan Andreiana (56 de kilograme) e pregătit pentru o medalie cât mai strălucitoare, în timp ce Cătălin Gheorghe (60 de kilograme) a menţionat că se va bate cu oricine pentru a obţine o performanţă notabilă.

Ovidiu Berceanu (49 de kilograme) speră să aibă parte de o tragere la sorţi favorabilă. "Mă simt foarte bine pregătit. Nu vreau să mă duc doar cu prezenţa, vreau să fiu cât mai sus şi sper să avem o tragere bună", a explicat Berceanu.

Antrenorul Marian Simion a declarat că nu ştia cum s-a accidentat Juratoni, doar că aceasta a recidivat în meciul cu Paraschiveanu. "De sportiv m-am obişnuit să vin cu cel puţin o medalie de la fiecare competiţie. E un lot foarte tânăr. Bogdan s-a obişnuit cu accidentarea, pentru că a avut-o şi la Campionatul European, dar acum se pare că s-a accidentat mai tare. În ultimele două luni de zile s-a pregătit separat. Nici nu ştiu cum s-a accidentat, s-a agravat cu Paraschiveanu", a subliniat Simion.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a afirmat că pugiliştii participanţi la Campionatele Mondiale sunt dornici să obţină performanţe. "Suntem o federaţie tânără şi vrem să facem performanţă. E de datoria lor să arate celor tineri că în România se face box. Ei muncesc de aproape un an de zile şi sper să avem medalii. Sper să avem o evoluţie bună şi toată lumea să vadă că revenim în forţă. Sperăm să ne întoarcem victorioşi. Vom avea o medalie, dacă nu mai multe, pentru că sunt sportivi dornici de performanţă", a conchis Doroftei.

Campionatele Mondiale de box de la Alma-Ata vor avea loc în perioada 14-26 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici