Braşov Running Festival îşi propune să aducă 2.500 de alergători şi peste 25.000 de spectatori la cea de-a 4-a ediţie

  • A 4-a ediţie Braşov Running Festival va avea loc între 21-22 septembrie 2024, în cartierul Coresi;
  • Cursa de 10K - cea mai rapidă cursă de alergare pe şosea din S-E Europei - îşi propune să fie anul acesta în Top 3 Mondial;
  • Organizatorii pregătesc o listă de start spectaculoasă, ce rivalizează cu cele mai prestigioase competiţii de 10K din lume - Valencia, Praga sau Boston;
  • Adidas, confirmat partener tehnic şi în 2024.
274 afișări
Imaginea articolului Braşov Running Festival îşi propune să aducă 2.500 de alergători şi peste 25.000 de spectatori la cea de-a 4-a ediţie

Braşov Running Festival îşi propune să aducă 2.500 de alergători şi peste 25.000 de spectatori la cea de-a 4-a ediţie, în septembrie

Organizatorii Braşov Running Festival, cel mai important eveniment de atletism din calendarul World Athletics, în S-E Europei, îşi doresc să dubleze numărul participanţilor în 2024, astfel 2.500 de alergători amatori sunt aşteptaţi să se înscrie la cea de-a 4-a ediţie şi peste 25.000 de spectatori să trăiască atmosfera festivalului, alături de DJi şi artişti consacraţi.

Anul acesta, cea de-a 4-a ediţie a Braşov Running Festival va avea loc între 21-22 septembrie, în cartierul Coresi. Competiţia va găzdui, şi în 2024, pe lângă cursele dedicate amatorilor, copiilor şi juniorilor, cele două curse certificate destinate atleţilor profesionişti din Top 20 Mondial: tRUNsylvania International 10K şi European Road Mile. De asemenea, în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism, în cadrul competiţiei se va desfăşura şi Campionatul Naţional de 10K, unde vor participa cei mai buni atleţi ai României.

„Ediţia precedentă a fost o nouă dovadă că la Braşov construim un eveniment de mare amploare. Bineînţeles, această construcţie se face progresiv, nu peste noapte, însă, de la o ediţie la alta, dezvoltarea e evidentă. Anul acesta ne dorim să fim evenimentul de alergare cu cei mai mulţi braşoveni la start, dar să şi creştem numărul alergătorilor din Bucureşti, Cluj şi restul ţării. Având în vedere şi spectacolul oferit de atleţii de elită, unic în această parte a Europei, estimăm că tot mai mulţi vor include în calendarul evenimentelor personale şi această competiţie”, a declarat Daniel Santa, directorul competiţiei Braşov Running Festival.

Conform acestuia, 90% dintre alergătorii amatori şi profesionişti înscrişi au fost români, în timp ce aproape 10% au venit din străinătate, din ţări precum Hong Kong, Marea Britanie, Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, Statele Unite ale Americii, Ucraina sau Olanda şi, de asemenea, Kenya şi Uganda. Astfel, în 2024, ca urmare a mediatizării intense realizată în peste 162 de ţări, Braşov Running Festival se pregăteşte să găzduiască un număr mult mai mare de alergători străini, cu precădere europeni în rândul amatorilor şi de origine africană în rândul profesioniştilor.

De altfel, ediţia anterioară a făcut din Braşov Running Festival o scenă internaţională preferată de atleţii care urmăresc marea performanţă, cursa 10K pentru femei devenind cea mai rapidă din lume, în timp ce cursa 10K pentru bărbaţi a intrat în topul celor mai rapide 10 trasee la nivel mondial.
„Acum câţiva ani nici nu visam ca o asemenea competiţie să se desfăşoare în România. Cursa de 10K Elite este deja una dintre cele pe care atleţii de super elită o au în vedere când îşi stabilesc calendarul competiţional, iar pentru sportivii români este o ocazie aproape unică de a interacţiona, şi chiar concura, cu sportivi de un asemenea nivel. Nu mai vorbim de spectatori, care au şansa să asiste la curse cum puţine există în întreaga lume. Pe lângă atleţii de top, mizăm pe motivarea tinerelor generaţii să integreze, treptat, alergarea în viaţa lor, iar aici avem grijă să oferim premii, concursuri, concerte, energie bună şi experienţe pe măsură”, a completat Daniel Santa.

Copiii, juniorii şi adulţii amatori beneficiază de un cadru organizat şi omologat, conform standardelor mondiale impuse de World Athletics, experienţa sportivă fiind completată de personalitatea de festival a competiţiei. Astfel, peste 25.000 de spectatori sunt aştepţaţi să urmărească, la poalele Tâmpei, curse-spectacol, înregistrarea unor momente istorice, dar şi să se bucure de prezenţa artiştilor muzicali.

Adidas, partener tehnic şi în 2024

Şi în acest an, Braşov Running Festival confirmă parteneriatul cu Adidas, în calitate de sponsor tehnic al evenimentului. Participanţii vor alerga în tricouri profesioniste de atletism, realizate 100% din material reciclat.

Înscrierile sunt deja deschise pentru sportivii amatori în probele de 5K şi 10K, urmând ca în a doua parte a lunii aprilie să se dea startul înscrierilor şi în probele pentru copii, pe categorii de vârstă. Astfel, în prima zi a competiţiei vor avea loc cursele pentru juniori şi copii, de 800 m, 1.200 m şi 3.000 m , iar în cea de-a doua zi vor avea loc cursele pentru amatori, de 5 şi 10 KM, inclusiv campionatul naţional de 10K.

Atleţii profesionişti (sportivi legitimaţi) care doresc să participe în cursele de elită (tRUNsylvania International 10K, European Road Mile, BRF 3K juniori sau BRF 5K) sunt rugaţi să trimită o solicitare la elite@brasovrun.ro.


Înscrierile se realizează pe site-ul evenimentului: www.brasovrun.ro.
Mai multe detelii despre cum s-a desfăşurat Braşov Running Festival 2023 puteţi găsi aici: https://www.facebook.com/BrasovRunningFestival/videos/917087160200937

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici