Bute: Nu mă voi antrena în România pentru meciul din 9 iulie

Pugilistul Lucian Bute a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că pentru lupta din 9 iulie se va antrena la Montreal şi într-o ţară din Europa, excluzând România, deoarece are nevoie de linişte pentru pregătirea partidei în care îşi va apăra pentru a opta oară titlul mondial în versiunea IBF.

50 afișări
Imaginea articolului Bute: Nu mă voi antrena în România pentru meciul din 9 iulie

Bute: Nu mă voi antrena în România pentru meciul din 9 iulie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"După Montreal, voi veni în Europa să mă antrenez. Sunt convins că vom avea toate condiţiile necesare în România, dar împreună cu antrenorul meu, trebuie să ne gândim foarte bine, pentru că am nevoie de concentrare şi linişte, trebuie să fiu eu şi cu echipa mea. În momentul în care vin în România, am nevoie de linişte şi concentrare, dar televiziunile au nevoie de subiecte, de antrenamente şi interviuri. Va fi foarte greu pentru mine să rămân concentrat la adversarul meu, pentru că el va veni să boxeze, să îmi ia centura", a spus Bute.

Campionul mondial în versiunea IBF consideră că presiunea la meciul din luna iulie va fi mai mare decât cea de la o luptă în Canada.

"Cred că va fi o presiune mai mare pe mine, e ceva mai mult decât sentimental faptul că voi boxa în România, pentru că toţi românii vor fi alături de mine. Lucrul acesta se va simţi, trebuie să gestionez foarte bine acest lucru şi să fiu pregătit din punct de vedere psihic. Presiunea va fi mare, toţi vor vrea să vadă cum evoluez şi nu va fi uşor", a subliniat Bute.

Lucian Bute a menţionat că este dispus să lupte cu orice adversar, deoarece doreşte să demonstreze că este cel mai bun din lume la categoria supermijlocie.

"Nu îmi aleg eu adversarul, ci cei de la IBF împreună cu promotorul meu. Eu sunt dispus să mă bat cu oricine. S-au vehiculat tot felul de nume Kessler, Pavlik, Green şi aşa mai departe. Eu sunt dispus să lupt cu oricine. Specialiştii au spus că sunt pe locul 1 în momentul de faţă. În viitorul apropiat vreau să dovedesc în ring că sunt cel mai bun la această categorie. Cu siguranţă meciul va fi transmis în direct în Canada, pentru că acolo va fi ora 17.00. În SUA, din cauza fusului orar, care nu e o oră extraordinară pentru cei de la Showtime, vor prelua doar imagini într-o gală de-a lor", a adăugat Bute.

Campionul român a declarat că lupta pentru unificarea centurilor la trei versiuni va avea loc, cel mai probabil, în Las Vegas sau New York.

"Dacă acest meci se va organiza în iulie în România, va fi foarte greu să se mai organizeze un meci în România în decurs de şase-opt luni. Cei de la Showtime şi Interbox ar tinde mai mult ca meciul să fie în SUA. Urmează semifinalele în Super Six, urmăresc cu interes aceste meciuri şi cred că între Froch şi Glenn Johnson va fi un meci foarte disputat, dar cred că Froch va câştiga. În cealaltă semifinală dintre Abraham şi Ward, cred că va câştiga Ward" a spus Bute.

"Învingătorul poate fi de ambele părţi în finală. Mai puţin contează cine câştigă, important este să mă bat cu câştigătorul pentru trei centuri. Cu siguranţă, în viitorul apropiat voi boxa şi în SUA. Dacă nu spre sfârşitul acestui an, cu siguranţă se va întâmpla la anul, fie la Las Vegas sau la New York la Madison Square Garden. Datorită contractului cu Showtime, ca şi expunere, e foarte important pentru mine, pentru că foarte mulţi americani văd meciurile mele", a completat Bute.

Lucian Bute şi-ar fi dorit să boxeze într-o sală de 20.000 de locuri, însă având în vedere capacitatea organizatorică a României, a precizat că îi este indiferent dacă se va lupta la Romexpo sau la Sala Polivalentă.

"Mă bucur foarte mult că în sfârşit voi lupta în România. Ţin să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat. Sunt foarte fericit şi mândru că sunt român şi pot boxa în faţa românilor. Tot timpul în sufletul meu a rămas această speranţă că voi lupta în România. Şi anul trecut, dar şi acum când s-a anunţat data. Nu-mi rămâne decât să mă întorc la Montreal şi să fiu în cea mai bună formă. Am vizitat ieri Sala Polivalentă şi sunt convins că în ambele părţi ale sălii va fi aer condiţionat. Mi-aş fi dorit o sală de 20.000 de locuri, dar având în vedere ceea ce avem, mi-e indiferent dacă e Polivalenta sau Romexpo", a spus Bute.

Bute este convins că părinţii săi sunt bucuroşi pentru că el va lupta în România.

"Ei sunt fericiţi şi indiferent unde voi boxa, ei vor fi alături de mine. Părinţii mei sunt cei mai mari suporteri. Ştiu că mama nu se uită la meci şi cel mai probabil nu va fi în sală, dar mai ştiu că sufletul şi inima ei vor fi alături de mine. O să încerc să o conving să vină la meci, dar va sta cu spatele la ring", a adăugat Bute.

Referitor la propunerea ministrului Elena Udrea privind o carieră în politică după încheierea activităţii sportive, Bute a răspuns:

"Doamna ministru chiar mi-a spus înainte că a apreciat discursul meu şi a zis că aş face faţă şi în politică. În momentul de faţă nu mă interesează, pentru că sunt sportiv şi vreau să duc la bun sfârşit ceea ce am început. Nu pot să spun că voi intra sau nu în politică, dar mă interesează mai puţin acum".

Lucian Bute l-a învins, pe 20 martie, la Montreal, într-un meci în care şi-a apărat pentru a şaptea oară titlul de campion mondial, pe pugilistul nord-irlandez Brian Magee.

MDRT şi Lucian Bute au anunţat vineri că următorul meci al pugilistului român va avea loc la Bucureşti pe data de 9 iulie. "Sigla brandului turistic al României va fi promovată cu siguranţă pe echipamentul meu, pentru că am un parteneriat cu Ministerul. La meciul trecut sigla României a fost prezentă şi pe tricou, şort şi halat şi cu siguranţă va fi şi acum, pentru că eu, prin ceea ce fac, promovez România. Sunt fericit pentru acest contract semnat cu Ministerul", a mai spus Bute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici