Bute spune că a fost în pericol să-şi încheie cariera în 2008

Campionul mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, vineri, la sosirea în România, că în 2008, în timpul partidei cu brazilianul Librado Andrade a fost la un pas să-şi încheie cariera, deoarece a dorit prea mult să câştige prin knock-out.

201 afișări
Imaginea articolului Bute spune că a fost în pericol să-şi încheie cariera în 2008

Lucian Bute (Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

"În 2008 am făcut o mare greşeală care era să mă coste cariera. Am fost la un fir de aţă să mi-o închei. Puteam să forţez şi acum cu Johnson, dar pentru ce să risc? Eu îmi câştigasem toate reprizele de până atunci. Nu era ultimul meci pe care voiam să-l fac. Vreau să am grijă de familia mea, nu să vorbesc singur pe stradă", a spus Bute.

Atunci, Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat, la 25 octombrie 2008, la Montreal. Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, după ce în runda a zecea l-a trimis la podea pe Andrade, care a fost numărat de arbitru. În ultimele secunde ale meciului, Bute a căzut la podea şi a fost numărat de arbitru, însă a fost "salvat" de gongul final. Decizia celor trei arbitri-judecători a fost în unanimitate în favoarea lui Bute: 117-109, 115-111, 115-110.

Pe de altă parte, Lucian Bute, crede că pugilistul Bogdan Juratoni, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din această toamnă este un boxer de viitor, care poate obţine o medalie la Jocurile Olimpice de la Londra. "M-am bucurat pentru Juratoni, am stat cu sufletul la gură şi i-am urmărit evoluţiile la Campionatele Mondiale. E un boxer de viitor. Dacă va rămâne serios are şanse să obţină o medalie la Jocurile Olimpice, iar apoi să facă pasul spre boxul profesionist", a explicat Bute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici