Bute: Zuniga avea aceeaşi soartă şi dacă ne arbitra un columbian

Pugilistul Lucian Bute a declarat, joi, la sosirea în România, că adversarul său, columbianul Flugencio Zuniga, ar fi avut aceeaşi soartă şi dacă meciul de sâmbătă, în care românul s-a impus prin KO, ar fi fost arbitrat de un conaţional al oponentului său.

17 afișări
Imaginea articolului Bute: Zuniga avea aceeaşi soartă şi dacă ne arbitra un columbian

Bute: Zuniga avea aceeaşi soartă şi dacă ne arbitra un columbian (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Managerul lui Zuniga a cerut la conferinţa de presă, înainte de meci, să fim arbitraţi de un arbitru neutru, nu de un canadian sau de cel care m-a arbitrat în meciul cu Andrade. Nici nu se punea problema să fie acelaşi arbitru, iar eu le-am zis că, din punctul meu de vedere, puteau să vină şi cu un arbitru columbian că tot aceeaşi soartă o avea Zuniga în ring. Astfel a fost adus un american care şi-a făcut datoria aşa cum trebuie", a spus Bute.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF, a precizat că nu a avut probleme cu moralul înaintea partidei cu Zuniga. "Înainte de meci s-au făcut tot felul de speculaţii. Eu uitasem tot ce s-a întâmplat la meciul cu Andrade, iar acum mă gândesc doar la viitor. La meciul cu Zuniga am fost concentrat doar la ceea ce am avut eu de făcut. Nu se poate spune că am avut probleme nici înainte şi nici în timpul meciului", a adăugat pugilistul român.

Lucian Bute a afirmat că se simte foarte bine când ştie că tot mai mulţi sportivi vor să boxeze cu el: "Se va mai face un meci opţional în luna iunie, dar încă nu s-a stabilit adversarul cu care voi boxa, nici data şi nici locul de desfăşurare. Acum sunt mulţi care vor să boxeze cu mine şi să-mi ia centura. Acest lucru mă bucură. E frumos să vezi că boxeri din America, clasaţi foarte bine şi cu nume în boxul mondial vor să se bată cu mine".

Bute a mai declarat că şi-ar dori să-l mai întâlnească o dată pe pugilistul mexican Librado Andrade pe care l-a învins şi în 25 octombrie 2008. "Cu Andrade nu am reuşit să vorbesc după meci. Am auzit că a fost şi el acolo şi am înţeles că a şi dat o declaraţie că a fost impresionat de meciul pe care l-am făcut. Mai am câţiva prieteni care i-au spus că el va fi următorul. Andrade va susţine un meci pe 4 aprilie, la Montreal, cu Vitali Tsypko, un meci eliminator pentru titlul IBF şi cel mai probabil, câştigătorul va boxa cu mine în toamnă. Sper să câştige Andrade şi cu această ocazie să reglez şi acea situaţie care s-a creat în meciul trecut. Să vadă toată lumea că eu chiar merit această centură", a spus românul.

El a menţionat că publicul din Canada îl apreciază foarte mult, lucru care îl motivează să evolueze şi mai bine: "În Canada sunt foarte apreciat şi lumea cunoaşte foarte bine acest sport. Oamenii ştiu ce înseamnă performanţa şi mă iubesc cu adevărat. Aţi văzut ce se întâmplă la fiecare meci al meu, vin foarte mulţi canadieni. Chiar şi cei din Statele Unite au avut numai cuvinte de laudă la adresa mea. Acest lucru este foarte important pentru mine, îmi dă încredere şi mă motivează mai mult pentru a munci să ajung şi mai departe".

În ceea ce priveşte revenirea sa în România, Bute a precizat că doreşte să stea cât mai mult alături de familia sa. "Mi-e dor de părinţii mei. O să petrec alături de familie această vacanţă care va dura două săptămâni, apoi mă voi întoarce la Montreal să-mi reiau pregătirile. O să încerc să stau cât mai mult timp cu familia, să mă odihnesc şi chiar o să merg la sală puţin să mă antrenez. Dacă meciul viitor va fi în iunie trebuie să fiu totuşi în formă", a încheiat Campionul mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF.

Mi-e dor de părinţii mei. O să petrec alături de familie această vacanţă care va dura două săptămâni, apoi mă voi întoarce la Montreal să-mi reiau pregătirile. O să încerc să stau cât mai mult timp cu familia, să mă odihnesc şi chiar o să merg la sală puţin să mă antrenez. Dacă meciul viitor va fi în iunietrebuie să fiu totuşi în formă.

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat pentru a treia oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO tehnic pe columbianul Fulgencio Zuniga, în runda a patra a unui meci desfăşurat la Montreal.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici